Välkommen att besöka våra kyrkor och kyrkogårdar i Alla helgons helg

Det är höst och i början av november firar vi Alla helgons helg. Det är en helg som är både mörk och ljus. På kyrkogårdarna kan det se ut som om stjärnhimlen för en stund har landat på jorden. Vemodigt och vackert. Alla helgons helg är en av kyrkans stora högtider då vi hedrar minnet av dem som har lämnat jordelivet och som lämnat stora eller små avtryck efter sig. Kom och upplev stämningen och stillheten i kyrkan och på kyrkogården under Allhelgonahelgen 4–6 november!

I Svenska kyrkan Tierps pastorat firar vi Alla helgons helg bland annat genom att smycka våra kyrkogårdar lite extra. Människor tänder ljus på gravar, i minneslundar och i askgravlunden. Kyrkorna hålls öppna och kaffet varmt.

Med möjlighet till samtal med medarbetare i församlingarna får vi tillfälle att minnas och hedra dem som har lämnat jordelivet. På lördagen firar vi minnesgudstjänster till minne av våra nära och kära. Namnen på dem som avlidit sedan förra Alla helgons helg läses upp i respektive kyrka.

Fredag 4 november

Närvaro på kyrkogårdarna
KL 13–16 Hållnäs kyrkogård
KL 15–18 Österlövsta kyrkogård
KL 15–18 Västlands kyrkogård
KL 15–18 Tolfta kyrkogård
KL 15–18 Nathanaelskyrkans kyrkogård

Lördag 5 november

Närvaro på kyrkogårdarna
KL 12–15 Hållnäs kyrkogård
KL 13–16 Nathanaelskyrkans kyrkogård.
Nathanaelgården står öppen med fika och gemenskap.
KL 15–18 Tolfta kyrkogård
KL 15–18 Österlövsta kyrkogård
KL 15–18 Västlands kyrkogård

Minnesgudstjänster 5 november

• KL 15.00 Hållnäs kyrka. Präst: Thorhallur Heimisson. Organist: Lukas Arvidsson. Cellist: Kristoffer Arvidsson.

• KL 16.00 Nathanaelskyrkan. Präst: Kristin Elf. Kyrkomusiker: Matilda Elf. Medverkande: Tierps damkör.

• KL 18.00 Tolfta kyrka. Präst: Kristin Elf. Kyrkomusiker: Matilda Elf. Medverkande: Tierps damkör.

• KL 18.00 Österlövsta kyrka. Präst: Thorhallur Heimisson. Organist: Lukas Arvidsson. Cellist: Kristoffer Arvidsson.

• KL 18.00 Västlands kyrka. Veniat: Karl-Erik Berglin. Kyrkomusiker: Viktor Edwardsson. Medverkande: Västlands
    kyrkokör.

Söndag 6 november

Gabriel Fauré – Requiem, Lövstabruks kyrka kl 18.00
S:t Olofskören. Karin Ingebäck, sopran. Anders Larsson, baryton. Bengt Tribukait, franskt harmonium. Thomas Rudberg, flygel. Thorhallur Heimisson, präst. Lukas Arvidsson, dirigent. Fri entré.

Alla helgons helg – en tid att minnas dem som gått före oss

Alla helgons helg är en av kyrkans stora högtider då vi hedrar minnet av dem som har lämnat jordelivet. I Tierps pastorat firar vi Alla helgons helg bland annat genom att smycka våra kyrkogårdar lite extra. Människor tänder ljus på gravar, i minneslundar och i askgravlunden och kyrkorna hölls öppna. Det blir även en möjlighet till eftertanke och samtal. På lördagen firar vi minnesgudstjänster till minne av våra nära och kära. Vi får också tid att tänka på vår egen död och livet här på jorden. Hur lever jag det liv som jag har fått som en gåva?

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.