Vad betyder julen för dig?

Snart är det jul igen. Och fast vi vet att den kommer den 24 december varje år blir det alltid stressigt mot slutet. Det är mycket som ska göras i sista minuten; handla, städa, pynta, köpa klappar, klä granen, lägga in sill, klappa katten och mjölka grisen... puh! För att inte tala om alla stora beslut som skall fattas - Var ska vi fira i år? Vem kokar knäcken? Och vem tar hand om farbror Knutte i år?

Varken påsken, midsommar eller någon annan av våra högtider är lika laddad med förväntningar som just julen. Det är mycket som ska stämma och kraven är många. Snön ska ligga vit på taken, granen ska stråla, barnen ska tindra av glädje, julklapparna ska ligga i högar under granen, tomten ska vara nykter och Kalle Anka ska vara precis som den alltid har varit.

Tyvärr är det ju inte alltid att det blir på det viset. Istället öser regnet ner, skinkan är salt och torr, barnen tjatar och gråter, man äter för mycket och somnar under tjuren Ferdinand, ekonomin ligger i ruiner och alla far stressade fram och tillbaka.
Kanske är nu den rätta tiden att fråga sig: Måste det verkligen vara så här? Måste allt vara perfekt och måste vi hinna göra allt detta innan jul? Kan det inte bli en bra jul i alla fall?

Jesus sade, att Guds rike är inom er. Det är också det budskap vi vill ger er denna jul. Vi tror att julefriden börjar inom oss, och att om du saknar kärnan i julens budskap - givmildhet, omtänksamhet och god vilja mot dina medmänniskor - då kommer aldrig den där rätta känslan att infinna sig hur mycket du än pysslar, pyntar, hur många presenter du än köper och hur mycket mat du än lagar.

Är detta året då du släpper det materiella och istället blickar inåt? Kanske du till och med kan ta en sväng förbi kyrkan och känna in stillheten och friden som råder? Tänd ett ljus, sitt en stund i dina egna tankar och känn hur kraften och lugnet återvänder. Du är välkommen till någon av våra julottor på juldagens morgon. Eller om du kanske är morgontrött, då kan du besöka en julnattsmässa eller en julnattsgudstjänst på julafton.

Vi finns här för dig! Klicka dig vidare på länkarna nedan för att läsa mer om våra gudstjänster, aktiviteter och evenemang under jul- och nyår.

Alla gudstjänster i december

Här har vi samlat december månads utbud av mässor och gudstjänster i Västlands, Hållnäs-Österlövsta och Tolfta församling.

Legenden om Lucia - om alla flickors rätt till ett värdigt liv

Legenden om helgonet Lucia bär på många viktiga budskap. Ett budskap handlar om att en flicka ska få säga ja till det hon själv vill. En flicka har rätt till sin egen kropp och sitt eget liv. Hon ska kunna skriva sin egen historia.