Other languages with Google Translate

Organist 100% sökes

Välkommen till Tierps pastorat! Vi söker dig som med iver och engagemang vill arbeta med en världsunik orgel och som kan fånga upp och utveckla musikverksamheten på internationell nivå såväl som i våra bygder och kyrkor.

Tierps pastorat verkar i en rik kulturbygd och bland annat Lövstabruk har satt Tierp på kartan. I den miljön finner du ”Cahmanorgeln” som är en av Sveriges bäst bevarade barockorglar. Tierp är en expansiv bygd där placeringen mellan Uppsala och Gävle och närheten till Arlanda ger oss en tillgång till både storstad, goda kommunikationer och rik natur. Vi söker dig, som vill bygga församling och som vet att musiken är ett av kyrkans viktigaste redskap och att musiken bär evangelium och väcker engagemang!

Tjänsten

Som organist hos oss får du ansvaret att utveckla verksamheten kring vår unika Cahmanorgel. Verksamheten omfattar idag konsertverksamhet, Internationella orgelakademin, Master Classes, med mera. Arbetet sker i samarbete med olika intresseföreningar och med högskolor och universitet både i Sverige och utomlands. Vi ser att det finns en stor potential kring denna verksamhet och att den behöver få fortsätta att utvecklas.

Främst är denna verksamhet förlagd under sommarmånaderna juni, juli och augusti, då Lövstabruk lever upp och besöks. Under årets övriga månader finns orgeln mitt i en levande församling, med barnkör, kyrkokör och annan församlingsverksamhet. I tjänsten ingår gudstjänster i våra kyrkor, där du förväntas kunna växla mellan både orgel och piano och möta de olika behov som församlingsbor har. I tjänsten ingår också vård och översyn av instrumenten och undervisning av piano- och orgelelever.

Våra förväntningar

Vi söker en organist, gärna masterexamen, gärna med spetskompetens gällande musik från Cahmanorgelns egna tid. Du ska ha bred erfarenhet inom musikområdet och du ska vara en god organisatör och samarbetspartner. I tjänsten förväntas du leda och utveckla samarbetet med de olika aktörer som finns runt Lövstabruk och Cahmanorgeln. Samtidigt vill vi att du verkar för en stark lokal förankring och ser värdet i att detta instrument får klinga för alla åldrar och i sammanhang som präglas av såväl konsertverksamhet som möte med barn och unga. Du ska också vara van att hantera ekonomiska frågor samt vård av orgel. Vi förväntar oss att du delar Svenska kyrkans värderingar, tro och liv och är välförankrad i gudstjänstlivet.

Var ligger Tierp?

Svenska kyrkan Tierps pastorat utgörs av tre församlingar: Hållnäs-Österlövsta, Tolfta och Västland.

Åker Du E4an eller tåg mellan Uppsala och Gävle kommer du att passera Tierp. Närheten till Uppsala, Gävle och Arlanda samt de goda kommunikationerna gör att många kan kombinera arbete med den natur och det friluftsliv som finns här. Svenska kyrkan Tierps pastorat är större delar av Tierps kommun, med kust mot Östersjön, bördig landsbygd, Vallonbruk och tätorterna Tierp, Skärplinge och Karlsholmsbruk. Vårt syfte är att "människor ska komma till tro på Kristus och leva i tro, en kristen gemenskap skapas och fördjupas, Guds rike utbredas och skapelsen återupprättas" (Utdrag ur Kyrkoordningens inledning gällande Församlingarna).

Sista ansökningsdag 31 januari! Urval sker löpande. Provspelning tillämpas. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkoherde Kristin Elf 0293-222 01, kristin.elf@svenskakyrkan.se, eller diakon Carina Vindeland 0293-222 04, carina.vindeland@svenskakyrkan.se.

Besök oss gärna och bilda dig en uppfattning om församlingarna! Kontakta våra kyrkomusiker och kom och provspela på våra instrument! Läs mer på www.svenskakyrkan.se/tierp.

Välkommen med Din ansökan! Bifoga meritsammanställning, löneanspråk och referenspersoner till Svenska kyrkan Tierps pastorat, Ringgatan 1, 815 37 TIERP eller tierps.pastorat@svenskakyrkan.se

Kristin Elf

Kyrkoherde, Tierps pastorat-personal

Mer om Kristin Elf

Kristin Elf kommer från Solna och kom till Tierp 2005. Hon får energi av att se människor växa och ta ansvar. Hon vet att kyrkan kan tända hopp hos människor. Kristin uppskattar arbetet som kyrkoherde, som är en kombination av att vara präst och chef. En kyrkoherde rör sig inom många spännande områden, alltfrån skolarbete till att renovera gamla kyrkobyggnader. Fritiden ägnar Kristin åt sin familj och att odla sin trädgård. Rejält kroppsarbete är ett bra sätt att rensa hjärnan!

Carina  Vindeland

Carina Vindeland

Diakon, Tierps pastorat-personal

Mer om Carina Vindeland

Carina Vindeland är en av pastoratets två diakoner och har så varit sedan 2003. Hon rör sig mycket ute i verksamheten men har sin bas på Nathanaelgården i Tierp. Det som ger den största tillfredsställelsen med arbetet som diakon är när man får tillfälle att vara med att göra skillnad. Att man kan hjälpa till att visa på positiva möjligheter för folk i svårigheter. Hon söker sin sinnesro i naturen, gärna på långa hundpromenader.