Musik i sommarkväll - Live på webben

I Tierps pastorat har vi haft en mångårig tradition av att bjuda in till konserter i våra kyrkor under sommaren. Istället för att träffas i våra kyrkor i år träffas vi digitalt, precis som vi gjort ett tag med våra regelbundna gudstjänster, och du får chansen att avnjuta tre förinspelade livekonserter under juli månad!

I Tierps pastorat har vi haft en mångårig tradition av att bjuda in till konserter i våra kyrkor under sommaren – ett stort antal gedigna program med lokala och långväga gäster som spelat såväl visor och jazz som gospel, pop och pärlor ur vår klassiska musikskatt. Sakral och profan musik i en härlig mix, med den gemensamma nämnaren att musiken vill berätta något och skapa en känsla och god upplevelse hos dig som lyssnar.

En del i det har också varit att genom det breda utbudet uppmuntra dig som åhörare att lyssna på något du kanske inte hade hört annars och göra nya upptäckter i det stora musikutbud som finns. Dessutom har det sedan kristendomens begynnelse varit välkänt att musiken i kombination med det talade ordet är ett fantastiskt sätt att förstärka känslan och upplevelsen av Gud.

Digital konsertserie

Vi är många som längtar efter just den speciella upplevelsen av att höra livemusik och därför kommer vi under sommaren erbjuda Musik i sommarkväll i ett annat format. Istället för att träffas i våra kyrkor träffas vi digitalt, precis som vi gjort ett tag med våra regelbundna gudstjänster, och du får chansen att avnjuta tre förinspelade livekonserter under juli månad. Konserter som ges av lokala artister från vårt pastorat som längtar efter att spela för er!

Alla konserter sänds på Facebook, YouTube samt på vår hemsida via länkarna längst ner på denna sida. Dessa konserter ersätter även de digitala gudstjänsterna och Helgmålsbönerna under juli.

Ta chansen att få en härlig musikupplevelse i sommar - som vanligt, men annorlunda. Vi ses i rutan!

8 juli kl 19.00

Matilda Elf, kyrkomusiker i pastoratet, bjuder tillsammans med Valle Magnusson, Martin Lindberg och Magnus Wijk på ett program som spänner sig från den mest avskalade jazzen, via den sköna countryns och lågmälda popens gung, vidare till svenska visklassiker och Bo Kasper. Med både lekfullhet, musikalisk skicklighet och djup blir det musik för alla att luta sig tillbaka och känna igen sig i.

15 juli kl 19.00

Johan J:son Ljung är en känd musik- och teaterprofil i kommunen och bjuder i sitt program på eftertänksamma texter och svenska klassiker av artister som Mikael Wiehe, Ted Gärdestad och Mando Diao. Musik som handlar om livets alla skeenden och öppnar olika rum inom oss. Ackompanjeras av Matilda Elf på piano.

22 juli kl 19.00

Hopkoket avslutar denna konserttrio med en medryckande konsert som man aldrig vill ska ta slut. Bandmedlemmarna Magnus Johansson, Tomas Löfgren, Per-Ola Lööf, Örjan Kjetselberg, Holger Petersen, och Leif Skoglund har alla lång musikbakgrund från olika bakgrunder och bandkonstellationer där svensk, folklig musik varit och förblir grunden. Hopkoket står för sväng, stor musikalitet och en skopa humor – och bli inte förvånad om du känner för att ta en svängom hemma på parketten!

Länkar

Konserterna publiceras på angivna datum ovan på Facebook, YouTube och här på vår webbplats.