Foto: Lukas Arvidsson

Leufsta Cahman Academy 16–20 juli

I årets upplaga av Leufsta Cahman Academy får du som deltagare med hjälp av framstående organister, forskare och riksspelmän fördjupa dig i det dansanta spelet i den unikt bevarade 1700-talsmiljön Lövstabruk erbjuder. Läs mer här!

Lövstabruk var under 1700-talet ett kulturellt centrum. Här framfördes musik av tidens stora tonsättare såsom Vivaldi, Händel och Roman tillsammans med den lokala dansmusiken – vad vi idag kallar för folkmusik, som även är årets tema.


Kursen riktar sig till studerande på folkhögskolor, universitet samt yrkesverksamma kyrkomusiker.

Faculty: Lukas Arvidsson, Ulrika Davidsson, Mattias Lundberg, Karin Nelson, Torbjörn Näsbom, Greger Siljebo, Mattias Wager, Gunnar Idenstam med flera.

Leufsta Cahman Academy organiseras av Tierps pastorat, Uppsala universitet, Uppsala stift och Uppsala domkyrka i samarbete med Sensus.

Sista anmälningsdag är 30 april. För mer information och anmälan, besök: www.leufstacahmanacademy.com

Om Sensus

Sensus studieförbund
Sensus studieförbund

Sensus erbjuder mötesplatser för lärande, upplevelser och gemenskap och har ett brett utbud av kurser och utbildningar över hela landet. Dessutom erbjuder vi över 30000 kulturprogram varje år.

Vi är ett studieförbund som lyfter fram livsfrågor, mångfald och globala frågor. Vi har verksamhet över hela landet och den spänner över många områden från dans, teater och musik till samtalsgrupper, ledarutveckling och yrkesutbildningar.

www.sensus.se