Ett brudpar som visar upp sina händer med vigselringar och ler mot kameran.
Foto: Sanna Olsson

Vigsel

Äktenskapet är en Guds gåva. Tillsammans ber vi Gud att välsigna vårt äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Genom vigsel i kyrkan bekräftas en kärleksrelation mellan två människor, inför Gud och inför varandra.

En hand med två guldringar på ringfingret över en bukett med röda rosor.

Inför vigseln

Frågor och svar om vigsel

Boka vigsel

Går ni i vigseltankar? Välkomna att höra av er till oss.

Mer om vigsel, brudkronor och musik i kyrkan

För dig som vill läsa mer om vigsel kan du ladda hem vigselfoldern (öppnas som pdf).

Det finns även ett antal brudkronor att låna, som du kan läsa mer om via länken (öppnas som pdf).

Från och med 1 april 2019 går det bara att spela CD-skiva eller via iTunes i våra kyrkor. Om inspelad musik önskas i samband med kyrkliga handlingar ska musiken spelas från köpt CD eller iTunes.

Det är tillåtet för en privatperson att ladda ner en låt eller sång från iTunes och spela upp. Svenska kyrkan har avtal med STIM för att spela upp inköpt nedladdad musik. Det innebär att vi kan spela upp nedladdade låtar från iTunes och liknande tjänster.

Däremot kan inte Spotify eller andra tjänster för strömmad musik användas. Detta beror på avtal om STIM-ersättning gällande licenser/royalty till skivbolagen. Vid köp av CD-skiva eller via iTunes så betalas licens/royalty automatiskt vid köpet.

Kom ihåg att ange titel och kompositör i eventuellt programblad. Prata med prästen som ni har kontakt med i förväg så provspelning kan göras.

Går ni i bröllopstankar?

Läs om vigsel i Svenska kyrkan