Kyrklig välsignelse / Bröllop/Förnyelse av äktenskapslöften

Strand och solnedgång, stillhet och ett ögonblick av kärlekens hemlighetsfulla lycka ...

Svenska kyrkan i Thailand erbjuder kyrklig välsignelse

Vigsel är en juridisk handling och här i Thailand har Svenska kyrkan inte vigselrätt. Istället erbjuder prästerna i Bangkok och Phuket en kyrklig välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap.

Den kyrkliga välsignelsen följer i stort den ordningen för vigsel som kyrkan har i Sverige och utformas i sina detaljer i samtalet mellan prästen och paret.

De par som önskar att ha bröllop i Thailand kan ingå sitt äktenskap i Sverige före sin resa genom en enkel borgerlig vigsel och sedan fullborda bröllopet med en kyrklig välsignelse på en vacker strand i solnedgång, eller på en plats med magnifik utsikt, eller på ett charmigt hotell.

Det går också bra att förnya era äktenskapslöften. Ceremonin liknar den för kyrklig välsignelse.

Våra ceremonier kan se lite olika ut då vi inte har samma förutsättningar.

Om du vill veta mer om hur ceremonin kan se ut i Bangkokkyrkan maila till bangkok@svenskakyrkan.se

Vill du veta hur ceremonin kan se ut i södra Thailand klicka på länken nedan eller mejla till phuket@svenskakyrkan.se

Välkommen att höra av dig!

Stark som döden är kärleken,
lidelsen obeveklig som graven.
Dess pilar är flammande eld,
en ljungande låga.
Mäktiga vatten kan inte släcka kärleken,
floder kan inte svepa bort den.

Ur Höga Visan 8