Kata Beach
Foto: Ingvar Olofsson

Svenska kyrkan i södra Thailand

Välkommen till information om Svenska kyrkan i södra Thailand!

Ett annorlunda år
Den gångna säsongen 2020/21 präglades starkt av pandemin. Thailand stängde ned ordentligt för turism och resande för att stävja smittspridningen. Bangkokpersonalen återkom i oktober men till Phuket kom Anders och Ulrika Stenbäck först i maj för två månaders tjänstgöring. Däremot hölls gudstjänster och samtalsgrupp digitalt nästan hela tiden. När reglerna tillät kunde till slut en båtutfärd med ”Champagne” genomföras den 23 juni och en sista gudstjänst firas på plats i Kata Top View veckan därpå.

Observera att allt som står nedan nu har tagit paus.
Svenska kyrkans närvaro i Asien utreds under ett år.

Information om våra verksamheter

under pågående Covid-19

Om Svenska kyrkan i södra Thailand

OBS! Under säsongen 2021/2022 finns ingen stationerad personal i Thailand. Förutsättningarna för Svenska kyrkans närvaro i Asien utreds under 21/22. Nedanstående information beskriver endast hur det tidigare har sett ut. Det går alltså inte att räkna med någon verksamhet alls under den närmaste tiden, utom möjligen vissa gudstjänster.

Kvällsmässa i prästbostaden

Kvällsmässa

Vi firar en enkel kvällsmässa hemma i vår tjänstebostad. Välkommen!

Kyrkkaffe!

Välkommen till the Swedish Bakery i Kamala

Frukost

Samtalsgrupp med frukost!

Vi samtalar kring olika ämnen över en kopp kaffe och smörgås

Koh Lanta

Här finns svenska grundskolor som vi besöker regelbundet. Vi firar gudstjänster i kyrkan.

Vägbeskrivning till Kata Top View

Så här hittar du till tjänstebostaden i Kata:

Om du behöver hjälp

Vi kan finnas som stöd för dig

Kontaktuppgifter Svenska kyrkan i södra Thailand

OBS att personalens tjänstgöringstid är över och att de inte längre är på plats i Phuket.

Präst: Anders Stenbäck

Mejl: Anders Stenbäck

Diakon: Ulrika Stenbäck

Mejl: Ulrika Stenbäck

Contact us in Southern Thailand

The staff will return to Sweden on July 2 for the summer and will not be returning, as their contracts terminate at the end of August.

Priest: Anders Stenbäck

Mail: Anders Stenbäck

Mobile: +6694 554 3336

Deacon: Ulrika Stenbäck