Mässa nära vattnet

Välkommen till vår enkla kvällsmässa med plats för stillhet och reflektion.

Mässa nära vattnet är en stilla mässa med plats för stillhet, närhet och öppenhet. Vi firar mässan i vår kyrka (alltså inte på stranden) varannan torsdag kl. 18.30 under högsäsong (ungefär oktober-mars).

Sången Här vid stranden, ur Psalmer i 2000-talet, har inspirerat till denna enkla mässa med utrymme för vila i sång, bön och tystnad.

Här vid stranden, nära vattnet finns en plats som ger mig ro. Här vid stranden nära vattnet fylls mitt inre utav ro.

Psalmer i 2000-talet

Mässan har många likheter med taizémässan, bland annat repetitiva böner och mycket sång. I samband med nattvarden kan den som så önskar pausa vid olika rastplatser och bland annat tända ljus eller lägga ifrån sig sina bördor i form av snäckor.

Välkommen att vara med!