13 000 vingslag

Nyhet Publicerad Ändrad

Här kan du läsa om installationen i Tanums kyrka

13 000 vingslag 
 
I tider av oro påminns vi om vad som är allra viktigast för oss här i livet, om att det är våra nära och kära som betyder allra mest för oss. Det är hos människorna i vår närhet som vi hämtar trygghet, glädje och kraft, det är till dem vi vill ge av vår kärlek och omsorg! 
När vi så hämtat ny kraft och glädje hos våra nära kan vi lyfta blicken, ta luft under våra vingar och sträcka oss utåt, vidare! 
Vi kan sprida glädjen och hoppet vidare till de människor vi möter i vår vardag, vi kan lyfta andra! Vi upptäcker också att det finns så många människor runt oss som på sitt alldeles egna speciella vis bidrar till att lyfta oss! 
 
I Tanums kommun bor det 13 000 personer och i vår viker vi 13 000 pappersfjärilar. Varje pappersfjäril vi viker symboliserar en unik och värdefull människa! Vi skapar fjärilarna av papper från återbrukade böcker och orden på fjärilarnas vingar minner om att var och en av oss bär på en berättelse. Vi viker dessa fjärilar som en hjärtats och 
händernas bön i tacksamhet och glädje över alla dessa fantastiska människor som bor i vår bygd! Vi viker dem som en påminnelse om den stora skillnad vingslaget från den minsta fjäril kan göra! 
 
I juni har 13 000 pappersfjärilar samlats till en installation i Tanums kyrka. En installation, som en hyllning till alla våra olikheter, till varje unik och underbar människa i vår kommun! Som en påminnelse om att vi tillsammans lyfter varandra. Om vingslaget från en ensam fjäril kan göra skillnad, föreställ dig då de gemensamma vingslagen från 13 000 fjärilar! 
 
 
Vi har öppet i Tanums kyrka varje vardag kl. 9-15 samt söndagarna det är Gudstjänst! Installationen är kvar fram till 7/8.