Other languages with Google Translate

Tallhedskyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nostalgidag för EFS Bergsviken

Söndagen 25 november samlades både medlemmar och hemvändare för att gemensamt dela minnen från EFS Bergsviken, när föreningen nu går ihop med EFS Storfors och tillsammans blir EFS Tallhedskyrkan.

Irma Carlsson berättade historiskt om hur föreningen blev till och tankarna bakom när bönhuset byggdes 1914. Per Stenvall visade bilder från utflykter till bland annat till Vistträsk och Storforsen, samt en film från PG-lägret på Sandhals i Kopparnäs 1957. Det delades minnen om höjdpunkter som när Christoffer Hiding spelade på musikfesten 24 och det var så trångt i bönhuset att människor stod utanför fönstren och lyssnade. Berättelser från Bergsvikens ungdomskör som var som flest närmare 100 personer kring 1990. Söndagsskola, väckelse, spex och luciatåg var annat som delades. Det var även ordnat en utställning med både foton och minnessaker, och under dagen bjöds det på pepparsåsmackor och tårta.

En fin dag för tacksamhet, nostalgi och lite vemod, innan föreningen nu med glädje går mot en ny epok!