Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Lindgården - Täby församlings nya aktivitetshus i Täby kyrkby

Välkommen till festlig invigning av Lindgården, det nya huset vid Täby kyrka, söndag 1 september.

På Lindgården planeras för aktiviteter från morgon till kväll med lokaler för barn och familj, skolbarn, möjligheter till café, repetitionsrum för körer och möteslokaler för till exempel föreningar

Invigning 1 september 2019

Kl. 11 Mässa för hela familjen i Täby kyrka
Biskop emerita Caroline Krook
Kyrkoherde Michael Öjermo
Musik ur Vivaldis Gloria
Chorus Pictor
Anna Karin Schäfer, sång
Stråkkvartetten EricsBergskvartetten
Dir: Erika Alfredsson Bohlin.

C:a 12.15 Invigningsceremoni vid Lindgården
Tal och festlig brassmusik. Botkyrka Brassensemble.
Chorus Pictor. Flickkören.
Tårtkalas. Guidning i huset.
Miniteater med allsång för barn och familj

Kl. 15 Invigningskonsert i Lindgården
Anna Karin Schäfer, sång och Erika Alfredsson Bohlin, piano

Namnet lindgården

Namnet Lindgården är inspirerat av de praktfulla lindar som omger Täby kyrka.
Lindarna planterades redan 1785.

Lind, Tilia cordata, är ett ädellövträd som kan bli över 800 år gammal och meter hög. Det är det lättaste och mjukaste av de inhemska lövträslagen. Bladen är cirka 5 cm, hjärtformade och aningen asymmetriska. Lindarna behöver vårdas så därför utförs regelbundet så kallad hamling vissa år, vilket innebär att samtliga grenar beskärs.

Lindgården är byggt med miljö och hållbarhet i fokus och uppfyller modern standard för miljöanpassning.
Här planeras för aktiviteter från morgon till kväll med lokaler för barn och familj. Det kommer finnas repetitionsrum för körer, möjligheter till café samt möteslokaler för till exempel föreningar. Närheten till naturen passar för utomhusaktiviteter och pilgrimsvandringar.