Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Välkommen med på Pilgrimsresa till Assisi

I den helige Franciskus fotspår 18–25 maj 2019

Täby församling inbjuder till en pilgrimsresa till Assisi i maj 2019. Vi följer i den helige Franciskus fotspår.

Regionen Umbrien

Assisi ligger centralt i Italien i regionen Umbrien cirka 18 mil norr om Rom. Själva staden är belägen på en bergshöjd i Apenninernas sluttningar och här ligger Sankt Franciskus-basilikan som sedan år 2000 finns med på Unescos världsarvslista.

Vandringar - Eftertanke - Samvaro

Vi besöker det vackra Assisi där helige Franciskus och heliga Klara levde och verkade. Vi kommer att göra kortare och längre vandringar i staden och dess omgivningar till platser som är förknippade med den helige Franciskus och hans liv. Vi låter veckan präglas av vandringar, eftertanke och goda samtal. Dagarna inleds och avslutas i klostrets lilla kapell.

Birgittasystrarnas kloster

Boendet är hos Birgittasystrarna som gärna ser svenska gäster och som håller den heliga Birgitta av Vadstena högt i ära. Systrarnas vänlighet och goda italienska mat är en upplevelse i sig.

Antal deltagare: Cirka 30 personer
Datum: 18–25 maj 2019
Boende: Birgittasystrarnas kloster i Assisi
Pris: 8 900 kronor i delat rum, enkelrum 9 900 kronor.
I priset ingår flyg, transfer och halvpension (frukost och middag) i Birgittasystrarnas gästhem. Vi klimatkompenserar för flygresan till och från Stockholm.

Kontakt och anmälan:
Paul Westerlund, präst, telefon: 08-580 036 07

Varmt välkommen med din anmälan.
Begränsat antal deltagare. Det är först till kvarn som gäller.

Ledare: Michael Öjermo, kyrkoherde och Paul Westerlund, präst. De har båda varit i Assisi upprepade gånger, bland annat med konfirmander.