Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Täby församling söker präst

Vi söker dig som vill arbeta med andlig vård inom kriminalvården och sedvanliga prästuppgifter i församlingen.

Tjänst som präst i Täby församling 100%

Täby församling söker nu en präst för tjänst med fokus på andlig vård inom kriminalvården, med sedvanliga prästuppgifter i församlingen och med placering i Gribbylunds kapell.

På Täbyanstalten genomför församlingen ett ekumeniskt präglat arbete som kräver ett lyhört och nära samarbete med Kriminalvården och andra aktörer. I Gribbylunds kapell, ett tidigare allianskapell och i Täby församlings ägo sedan 40 år, firas mässa eller gudstjänst alla sön- och helgdagar förutom under sommaren. Till Gribbylunds kapell är två präster knutna, varav en är samordnare för verksamheten. I den gamla sockenkyrkan, Täby kyrka, genomförs huvuddelen av församlingens kyrkliga handlingar i kollegialt samarbete mellan församlingens präster och kyrkomusiker.

Vi söker dig med erfarenhet eller intresse av fortbildning i andlig vård inom kriminalvården och är intresserad av att utveckla gudstjänstlivet i Gribbylunds kapell. Du ska vilja bidra till det utvecklingsarbete som på olika plan pågår i församlingen.

Församlingens hemsida ger, bland annat genom de styrdokument som successivt fastställs och läggs ut, en bild av den teologiska grundhållning och organisering som kyrkoherden och prästkollegiet strävar efter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tjänsten innebär nära samarbete med övriga medarbetare i församlingen, ideella och anställda, samt med andra aktörer i samhället. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring samt läger. Du har tillgång till handledning och erbjuds kompetensutveckling.

Vill du veta mer?

Upplysningar lämnas av Fredrik Santell, chef för gudstjänst och musik, fredrik.santell@svenskakyrkan.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 9 februari 2020. Intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, då vi har valt att sköta rekryteringen i egen regi.

Om Täby församling
Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här.

Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum.

Täby kommun har drygt 70 400 invånare och 42 300 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största.

Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble kyrka, granne med Täby centrum.