Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Täby församling söker kommunikatör

Tjänstens fokus ligger på filmproduktion, sociala medier samt annons- och trycksaksproduktion. Du behöver även vara generalist och ha kompetens inom varierande praktiska arbetsuppgifter inom kommunikation.

Täby församlings kommunikationsenhet bedriver ett uthålligt och regelbundet kommunikationsarbete. Det gäller bland annat digitala skärmar, sociala medier, webb och text- och trycksaksproduktion. För att utöka kontakten med olika målgrupper behöver församlingen nu finnas både i text och rörligt. Det innebär att vår kommunikation breddas med filminslag samt större närvaro i sociala medier.

Vi söker nu en kommunikatör som kan producera och redigera relevanta filminslag till färdiga produkter att använda i befintliga och nya kanaler. Fokus ligger på en stark närvaro i sociala medier och digitalt. Du måste kunna kommunicera i det nya medielandskapet och förstå de villkor som gäller, men även kunna anpassa materialet och vara lyhörd för församlingens verksamhet och de förutsättningar som finns här. Tjänsten innebär även bland annat trycksaksproduktion och utformning av tryckfärdiga annonser, samt övriga inom enheten förekommande arbetsuppgifter. Vi är en liten enhet med två medarbetare, varför det är viktigt att ha kompetens att kunna arbeta med varierade arbetsuppgifter inom kommunikation.

Kompetens

Vi tror att du som söker har eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande och har några års erfarenhet av en likande roll och av brett kommunikationsarbete.

Du behöver erfarenhet av att

 • kreativt och praktiskt producera och redigera kortare filmer till färdiga produktioner i relevanta programvaror
 • arbeta med målgruppsanpassade inlägg i sociala medier och digitala kanaler
 • arbeta i Adobe CC och publiceringsverktyg
 • producera tryckfärdigt material för annonsering samt trycksaker
 • arbeta med och ta aktiv del i utåtriktad verksamhet eller evenemang.

Du behöver också

 • ha engagemang och känsla för praktiska arbetsuppgifter inom kommunikation
 • ha mycket god kreativ förmåga att producera korta informationsfilmer
 • ha mycket god förmåga att anpassa text och bild till olika kanaler
 • ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • ha känsla för grafisk form och målgruppstänkande i utformning av informationsmaterial
 • kunna producera planerad kommunikation inom ramen för Täby församlings kommunikationshandbok.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och hur du kompletterar och kan samarbeta med den befintliga gruppen. Du bör vara utåtriktad, organiserad och fokuserad samt vara stresstålig vid arbetstoppar och leverera under tidspress. Du behöver ha en positiv inställning, vara flexibel och kunna jobba med alla förekommande arbetsuppgifter på en mindre kommunikationsenhet. Och du ställer dig förstås positiv Svenska kyrkans tro, liv och lära. Arbetsprover kan komma att efterfrågas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %.
Vi kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.

Vill du veta mer?
Kontakta Mari Jonsson, HR-specialist: Mari Jonsson tel. 08-580 036 83

Välkommen med din ansökan!
Ansökan mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 24 november. 

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, då vi har valt att sköta rekryteringen i egen regi.

Om Täby församling
Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här.

Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum.

Täby kommun har drygt 70 400 invånare och 42 300 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största. 

Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble kyrka, granne med Täby centrum.