Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Täby församling söker diakon med inriktning integration, ideellt medarbetarskap samt internationellt arbete

Vi söker dig som tycker om att arbeta strategiskt med kyrkans framtidsfrågor, är en god ledare, är självständig samtidigt som du trivs med att arbeta i team.

Diakon med inriktning integration, ideellt medarbetarskap samt internationellt arbete 100 %

Inom området integration kommer du att leda församlingens språkcafé med drygt 90 deltagare, stödja läxhjälpen som har en ideell ledare, vara involverad i församlingens barn- och familjediakoni samt upprätthålla och utveckla kontakter med andra aktörer och nätverk i samhället. Du kommer också att se över hur arbetet skulle kunna bedrivas framöver i. Inom ramen för språkcaféet ligger även ett ansvar att samla, stödja och kompetensutveckla de ideellt engagerade i caféet.

Inom området ideellt medarbetarskap har du ett uppdrag att utveckla och planera det övergripande arbetet med ideellt medarbetarskap i församlingen såsom former för rekrytering, stöd, uppskattning, utbildning och handledning.

Inom området internationellt arbete kommer du att, tillsammans med präst, utveckla och integrera det internationella arbetet med övrigt församlingsarbete.

Utöver det kan tjänsten innehålla sedvanligt diakonalt arbete - själavård och stödsamtal, sorgegrupper, samtalsgrupper, gudstjänster och andakter.

Vi vill att du

• Är vigd diakon i Svenska kyrkan.
  • Har relevant akademisk utbildning.
  • Har erfarenhet av integrationsarbete gällande nyanlända.
  • Har erfarenhet av att leda ideella och att utveckla goda rutiner och strukturer till stöd för det ideella arbetet.
  • Har förmåga att engagera människor, både för det lokala arbetet och för Svenska kyrkans världsvida arbete.
  • Har förmåga att tänka nytt och att genomföra förändringar.
  • Har förmåga att organisera diakonala verksamheter.
  • Har förmåga att möta människor i samtal, både enskilt och i grupp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tjänsten innebär nära samarbete med övriga medarbetare i församlingen, ideella och anställda, samt med andra aktörer i samhället. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring samt läger. Du har tillgång till handledning och erbjuds kompetensutveckling.

Vill du veta mer?

Kontakta diakon och chef för avdelningen diakoni och mission: Elisabeth Hjalmarsson 08-580 036 20

Välkommen med din ansökan!
Ansökan mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 9 februari 2020. Intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, då vi har valt att sköta rekryteringen i egen regi.

Om Täby församling
Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här.

Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum.

Täby kommun har drygt 70 400 invånare och 42 300 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största.

Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble kyrka, granne med Täby centrum.