Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Täby församling söker diakon

Du kommer att ha ett särskilt ansvar att utveckla församlingens diakonala arbete med beroendefrågor samt diakonalt stöd till vuxna. Tjänsten är på 100 %.

Täby församling befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete i en kommun som växer och där människors vardag och behov förändras. Vi söker dig som är väl förankrad i din kristna tro, tycker om att arbeta strategiskt med kyrkans framtidsfrågor, är en god ledare, är självständig samtidigt som du trivs med att arbeta i team.

Täby församling har ett stort diakonalt engagemang och en bredd i det diakonala arbete som sker. Här finns verksamheter med lång tradition bakom sig och verksamheter som historiskt sett kan ses som förnyelse. Tjänsten ligger under avdelningen Diakoni och mission, som har en diakon som chef och som du rapporterar till. Tjänsten innebär nära samarbete med övriga medarbetare i församlingen, ideella och anställda, samt med andra aktörer i samhället. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring samt läger.

Diakon med inriktning på missbruk och vuxna 100 %

Du kommer att ha ett särskilt ansvar att utveckla församlingens diakonala arbete med beroendefrågor samt diakonalt stöd till vuxna. Församlingen har ett frukostcafé som erbjuder gemenskap, samtal och frukost för människor i social utsatthet, Sinnesrogudstjänster och goda kontakter med självhjälpsgrupperna AA och CA. I församlingen sker även en utveckling av stöd och livsnära samtal med och för vuxna. Vi vill att du är öppen för att utveckla former för stöd och samtal som utgår från en helhetssyn på individen och församlingens verksamheter. Du upprätthåller och utvecklar kontakter med andra aktörer och nätverk i samhället. I tjänsten ingår sedvanligt diakonalt arbete och medverkan i gudstjänster. Du ingår i avdelningens arbetslag och bidrar till utvecklingen av församlingens övriga diakonala arbete. Du har tillgång till handledning och erbjuds kompetensutveckling.

Vi vill att du:

·         Är vigd diakon i Svenska kyrkan.

·         Har relevant akademisk utbildning.

·         Har erfarenhet av arbete med missbruks- och beroendefrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa.

·         Är lyhörd och prestigelös.

·         Har förmåga att organisera diakonala verksamheter.

·         Kan bidra till att andra människor runt dig växer.

·         Tycker om att arbeta utåtriktat och har god förmåga att möta och hantera människor i olika situationer.

Vill du veta mer?

Diakon och chef för avdelningen diakoni och mission: Elisabeth Hjalmarsson 08-580 036 20.

Välkommen med din ansökan!
Ansökningar mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 6 september. Vi tillämpar dock löpande antagning, så välkommen med din ansökan så fort du kan.

Om Täby församling
Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här.

Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum.

Täby kommun har drygt 68 000 invånare och 44 000 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största.

Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble församlingsbyggnad, granne med Täby centrum.