Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Samtalsgrupp mot klimatångest

Vill du dela dina tankar kring hållbarhet och miljö? Klimatfrågor? Vi träffas en tisdag i månaden i Kapellgården vid Gribbylunds kapell.

Tisdag 18 februari 18.30
Jag vill göra något - men vad?

Första kvällen av samtalsgruppen mot klimatångest samtalas det om mål 1 och 2 av FN:s Globala mål. Samtalet kommer hållas med ett av Täby församlings ombud för ACT – Svenska kyrkans internationella arbete.  Målen handlar om fattigdom och hunger. Under kvällen presenteras också Svenska kyrkans fasteinsamling.

Tisdag 17 mars 18.30
Hållbarhet – en kvinnofråga?

Kristina Segerström, miljöingenjör och handläggare för hållbarhetsfrågor på Stockholms stift gästar oss, och pratar om mål 5 och 10 som handlar om jämställdhet och minskad ojämlikhet. Alla är välkomna!

Tisdag 21 april 18.30
Finns det hopp?

Hållbar energi, industri och klimatförändringarna är ledorden för kvällens samtal. Vi får besök av två representanter från Naturskyddsföreningen i Täby, Göran Sandberg och Per Broman samtalar om mål 7, 9 och 13.

Tisdag 26 maj 18.30
Tågcharter, hemester och flygskam

Den här veckan handlar det om mål 6, 14 och 15. Kortfattat handlar målen om Rent vatten, havet och ekosystem.

Kapellgården vid Gribbylunds kapell, Gribbylundsvägen 45.

Höstens datum

15/9 Pilgrimsvandra för klimatet (mål 3)

13/10 Tacksam för det jag har (mål 11 och 17)

10/11 Lutherdagen (mål 4 och 16)