Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Täby församling söker kyrkomusiker

Vi söker dig som vill arbeta i en inspirerande miljö och utöver gudstjänstliv och kyrkliga handlingar leda körverksamhet för barn och ungdomar.

I Täby församling blir du en del av ett team med sex kyrkomusiker. Tjänsten ingår i vår avdelning för gudstjänst och musik. Vi har ett väl fungerande musikerkollegium och i församlingen finns en stor körskola med cirka 170 barn och ungdomar samt flera vuxenkörer. Tjänsten är på heltid.

Vi söker dig som vill arbeta i en inspirerande miljö och utöver gudstjänstlivet vill leda körverksamhet och producera musikgudstjänster och konserter. Du arbetar i Täby församling och har din grundplacering i Näsbyparks kyrka. Många av våra kyrkliga handlingar sker i Täby kyrka.

I tjänsten ingår att spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar. Vi ställer stora krav på spelskicklighet, bred repertoar och samverkan med andra medarbetare. Du arbetar också som körledare i samverkan med andra av församlingens musiker i vår stora körskola, som omfattar barn och ungdomar i varierande åldrar.

Utbildning/erfarenhet

Du har organistexamen eller motsvarande. Vi vill att du har några års erfarenhet av att leda körverksamhet för barn och ungdomar. Du ska ha hög kompetens vad gäller kyrkliga handlingar.

Personliga egenskaper

Vi behöver dig som är innovativ och engagerad som vill utveckla musikverksamheten inom ditt område. Du har god kommunikativ förmåga, är van att ta ansvar och att samarbeta med andra.

Självklart är du väl förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära.

Välkommen med din ansökan!

Din ansökan med CV och personligt brev mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 18 mars 2018.  Märk din ansökan "Organist".

Har du frågor?

För mer information kontakta kyrkoherde Michael Öjermo, tel 08-508 036 01
eller kyrkomusiker Roland Möhle, tel 08-580 036 34.

Om Täby församling

Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här.

Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum.

Täby kommun har 70 000 invånare och 43 000 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största. Den geografiska gränsen sammanfaller med Täby kommuns gränser.

Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble församlingsbyggnad, granne med Täby centrum.