Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Musik i sommarkyrkan

Kvällsmusik varje torsdag kl. 19.30 hela sommaren

Täby kyrka i juni

Ett annat ljus
Sånger från mörker till sommarljus med Chorus Pictor och Erika Alfredsson Bohlin, dirigent.

Jazz Organ Trio
Musik i modernare tongångar med Per Thornberg, saxofon, Calle Rasmusson, slagverk och Akiko Watanabe, orgel.

Årgångsmusik och utsökta läckerbitar
En kväll med musik av Telemann, Händel m.fl. bjuds av Susanna Laurin, blockflöjt, Anders Modigh, barockcello och Peter Lönnerberg, cembalo

Fri entré till konserterna i Täby kyrka. Enklare förtäring.

Näsbyparks kyrka i juli

4 juli
Romanser och sånglyrik i sommarkvällen
Sånger av bland annat Robert Schumann, Wilhelm Peterson-Berger och Emil Sjögren. Jenny Viper, sång och Jesper Tylöskog, piano.

11 juli
Klassiska duetter och solosånger
Ariadna Qvarsebo, sopran, Christer Wikmark, tenor och Martin Edin, piano.

18 juli
Solglimtar i mandelträdets skugga – Glittrande harpklanger och inlevelsefulla cellotoner med
Duo Arlecchino, Eva Maria Hux, cello, Margareta Nilsson, harpa, som tar oss med på en färgrik och stämningsfull klangresa med musik av bl.a. Maurice Ravel, Bernard Andrès, Maurizio Bignone, Deborah Henson-Conant och Jules Massenet.

25 juli
Oboe och piano i sommarkväll
Verk av Schumann, Poulenc och Saint-Saëns med Martin von Bahr, oboe och Stefan Ydefeldt, piano.

Entré 60 kr inklusive lätt förtäring efter konserterna i Näsbyparks kyrka.

Tibble kyrka i augusti

1 augusti
Folkmusikduo ”Blankan”
Johannes Geworkian Hellman, vevlira, svensk säckpipa och looping. Kim Persson, folkflöjter, nordisk mandola och subkontrabasblockflöjt.

8 augusti
Så ock på jorden - vacker musik för själen.
Musik av bland annat Bach, Grieg, Dvorak och Rachmaninoff. Anna Karin Schäfer, sopran och Roland Möhle, orgel/piano

15 augusti
A Jazzy Mass
Tibble vokalensemble under ledning av Roland Möhle sjunger Steve Dobrogosz´ ”Mass”.

Fri entré till konserterna i Tibble kyrka.
Enklare förtäring efteråt.

Med reservation för ev. ändringar.