Musik i sommarkyrkan

En efterlängtad sommar är här, och med det kommer också sprudlande och spännande kvällsmusik varje torsdag kl. 19.30 hela sommaren. I år enbart från Tibble kyrka.

Martin Åklint trio

Under kvällen kommer trion bjuda på en blandning av svensk och amerikansk jazz, och kanske en och annan sommarlåt. Martin, Johan och Oscar har alla tagit examen från Kungl. Musikhögskolans jazzlinje och figurerar ofta på olika scener runt om i landet. Tillsammans har de spelat ofta och i olika sammanhang, senast på Martins examenskonsert.

Martin Åklint, piano, sång. Johan Tengholm,
kontrabas. Oscar Johansson Werre, trumset

Skirheten - musikaliska broderier med trådar ur folkmusik och barock

Tioårsjubilerande duon LISAS består av accordeonisten Lisa Långbacka och Lisa Rydberg, barockviolinist och riksspelman. Vid denna konsert bjuds på nyskriven musik från duons kommande album; traditionella spelmanslåtar varvas med egna kompositioner, där varje stycke har sin egen varsamt utmejslade karaktär med drag av klassiskt, nutida konstmusik,
folkmusik och tango. Som ett radband av
pärlor i vackert ljus och färgspel.

Ungersk hetta och danska baguetter

Denna kväll bjuds vi på musik av bl. a. tonsättare som Doppler, Nielsen och Rafael Rivera med en variation av smäktande, medryckande tongångar såväl som virtuosa fyrverkerier. Allt i välklingande arrangemang för flöjt och gitarr.

Patrik Ahlberg, flöjt
Staffan Sjögren, gitarr

Nordiska pärlor med sång och piano

Musik av Wilhelm Stenhammar och Wilhelm Peterson-Berger, Ture Rangström, Elfrida André med flera

Jessica Elevant, sopran
Mathilda Lindholm, flygel

Somrig konsert med sång och pianospel i fokus

Denna kväll kommer det att bjudas på svensk musik, somriga visor till pop, men även en och annan engelsk melodi. Aline Littwold är utbildad vid Stockholm Musikalartistutbildning och Fanny Coldenberg och Martin Åklint vid Kungliga Musikhögskolan.

Aline Littwold och Fanny Coldenberg, sång
Martin Åklint, Piano.

Ja visst gör det ont

Ola Sandström och Lisa Långbacka framför tonsatt poesi av Karin Boye och andra, varvat med instrumentala kompositioner i folkton.

Fyra strängar med 1000 och en flöjt!

Patrik Ahlberg, tvärflöjt, Nicole Johansson orgel och piano, Janos Johansson, cello

Underbara soprantoner

Hanna Wåhlin, sopran
Stefan Lindgren, flygel

Fler konserter publiceras inom kort.

Täby församling följer myndigheternas beslut och rekommendationer gällande covid-19.