Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Kulturnatt i Täby kyrka

Lördag 21 april kl. 18-23

18.00 Klockorna ringer in helgen och kulturnatten

18.10 Ingen stund är såsom denna

Täby kyrkas kör, Chorus Pictor sjunger bland annat tonsättningar
av dikter av Karin Boye och Pär Lagerkvist.

19.00 Rastlös sökare och troende tvivlare

Existentiella frågor i filmer av Ingmar Bergman. Biskop emerita Caroline Krook berättar om den bok hon har skrivit med samma titel (Verbum 2017) och om flera beröringspunkter mellan Bergmans och Strindbergs liv.

20.15 Bergman och musiken

Ingmar Bergman hade en stor passion för musik och en särskilt stark känsla för musikens inneboende dramaturgi. Med ett urval texter och musikaliska verk med anknytning till hans konstnärskap skapas ett möte mellan ord och ton. Framförs av EricsBergskvartetten:
Catharina Ericsson, violin, Marie Louise Sjöberg, violin, Boel Hillerud Nyman, violin och Sara Wijk, cello. Uppläsning av dramatenskådespelaren Erik Ehn.

21.30 Anna och Olof Ander
Nyinsatt program!

Barock folkmusik från ö till ö
Duo Anna & Olof ger nytt liv åt folkvisor från Gotland
(och övriga Sverige) och de Brittiska öarna.
Olof Ander spelar på instrumenten irländsk cittern, viola d’amore och cistern till Annas sång.

Enklare förtäring pausen till självkostnadspris.
Var med hela eller delar av kvällen.
Fri entré.