Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Kulturnatt i Täby kyrka

Lördag 27 april kl. 18-23. Chorus Pictor, föredrag om Hildegad av Bingen, Kören Salvia, Folkmusikgruppen Tijå.

18.00 Klockorna ringer in helgen och kulturnatten.

18.10 Nu kommer kvällen.

Täby kyrkas kör, Chorus Pictor bjuder på visor och sånger under ledning av Erika Alfredsson Bohlin.

19.00 Hildegard av Bingen

Hildegard av Bingen, vem var hon? Prästen AnneLi Amilon berättar om Hildegard, om hennes liv och gärningar. Hildegard levde mellan 1098-1179, kallas av eller från Bingen (Tyskland), var abbedissa, mystiker, predikant och författare under medeltiden. Hon var även bildad och mycket mångsidig. Hennes verk omfattar ämnen som religion, etik, lyrik, filosofi, mystik, medicin, musik och kosmologi.

20.15 Ave Maria

Sånger om kärlek och om och till Jesu mor Maria framförs av damkören Salvia, en kör som i vanliga fall leds av Anna Cederberg-Orreteg och Lena Uggla men som denna kväll leds av Erika Alfredsson Bohlin. Kören Salvia sjunger musik som” leker och läker” vilket antyds i körens namn som är en ört som läker och helar. Kören består av damer i alla åldrar vilket också är tanken för att få en bred och töjbar klang med både yngre och äldre röster.

21.30 Folkmusikgruppen Tijå

Gruppen bildades 2016 på Framnäs folkhögskola i Piteå och spelar folkmusik i egna arrangemang med inslag bland annat från Irland och Balkan.
Johanna Bergman – blockflöjt, härjedalspipa. Frida Böling – harpa, kavalflöjt. Maja Kamne – sång, fiol. Ebba Lundin – cello, sång. Jonathan Sandgren – dragspel, mandolin. Simon Sidén – gitarr.

Enklare förtäring pausen till självkostnadspris.
Var med hela eller delar av kvällen.
Fri entré.