Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Möt församlingens två nya präster, tillika samordnare

Vi har glädjen att välkomna två nya präster till församlingen. Det är Staffan Eklund, som även har uppdrag som samordnare i S:t Olofs kyrka och Paul Westerlund, tillika samordnare i Tibble kyrka.

Staffan och Paul presenterar sig själva med följande texter:

Staffan Eklund
En Västerbottning har landat

Jag föddes och växte upp i Nysätra församling, mellan Umeå och Skellefteå på 50-talet.
Min fru Maja, hunden Nelson och jag bor i Bromma och har fyra vuxna barn och ett barnbarn tillsammans.

Jag kommer närmast från Visby stift där jag varit kyrkoherde i Stenkumla församling. Innan dess arbetade jag och Maja för SKUT i Los Angeles under fyra år.
Jag prästvigdes och tjänstgjorde som församlingspräst i Härnösand i åtta år, sedan sex år som kaplan på Stiftsgården Stjärnholm, därefter var jag kyrkoherde i Ekerö pastorat i 12 år.

Som präst tycker jag om att få möta människor i livets alla sammanhang, och särskilt att få fira gudstjänst och predika.
Tanken är att jag ska ha en särskild omsorg om verksamheten i Sankt Olofs kyrka.

Jag är så tacksam att jag fått denna tjänst och ser fram emot många goda år med er här i Täby församling.

Paul Westerlund

Jag är uppvuxen i Finlandssvenska Österbotten som finlandssvensk och bor nu med familj Uppsala. Närmast kommer jag från Erstadiakoni. Jag har där haft 7 spännande år som chef för Ersta kyrka och en del av Erstas ledning. Ersta kyrka innefattar allt från den andliga vården på sjukhuset och i de sociala verksamheterna, gudstjänst- och bönelivet i Ersta kyrka, Ersta museum, till oblatbageriet som förser de flesta svenskkyrkliga församlingar med oblater.

Det jag bland annat tar med mig från Ersta är vikten att värna om sin identitet som organisation. Det som var annorlunda med denna tjänst var ansvaret för att implementera och fördjupa Erstas diakonis värdegrund och identitet i sjukhusets och socialas olika verksamheter.

Innan jag kom till Ersta diakoni var jag distriktschef i Tyresö församling, i Östra Tyresö, kanske mest känt för sitt pilgrimscentrum. I Täby församling kommer jag att vara samordnare i Tibble kyrka.