Foto: Christina Dagberger

Möjlighet till enkel nattvard

En önskan finns hos många att åter få fira nattvard. Möjlighet till en enkel nattvard finns nu både för dig som är van gudstjänstfirare och dig som är ny i kyrkan.

På söndagar under Öppen kyrka i Täby kyrka, Tibble kyrka och Näsbyparks kyrka finns präst från församlingen tillgänglig för dig som längtar efter eller vill prova på att fira nattvard. Kom till kyrkan och tag kontakt med prästen, som då berättar hur utdelandet går till.

Möjlighet till enskild nattvard finns, utöver ovanstående tider, efter kontakt med präst.

Foto: Christina Dagberger

Varför erbjuder församlingen nattvard på ett annat sätt, nu under coronarestriktionerna?

– I de märkliga tider vi lever i längtar vi efter gudstjänst och nattvard, säger Michael Öjermo, kyrkoherde. Vi gör allt för att människor som vill ta emot nattvarden ska få göra det. Det går också bra att bara ta kontakt med någon av församlingens präster för att få veta mer hur det går till, eller om man undrar vad nattvarden är och betyder.

Nattvard vid Öppen kyrka i Täby kyrka, Tibble kyrka och Näsbyparks kyrka

Den som vill ta emot nattvarden under den tiden vi har öppet är välkommen att göra det. Prästen delar då ut oblat (det lilla brödet) som tidigare konsekrerats (välsignats av prästen) i en mässa. Nattvardsbröd som välsignats vid en mässa förvaras i ett kärl som kallas ciboriet.

nattvard vid ett annat tillfälle

Täby församling erbjuder enskilt nattvardsfirande, där man tar emot nattvarden. Tag kontakt med någon av församlingens präster för mer information om detta.
Kontaktuppgifter till präster - Täby församling (svenskakyrkan.se)

Vi håller säkerhetsavstånd och visar hänsyn till varandra. Antal personer i kyrkan får högst vara åtta åt gången, allt enligt allmänna beslut och rekommendationer med anledning av coronapandemin.