Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Kyrkoherdens sommarhälsning

Sommartider med ro och oro, avkoppling och påfrestningar

Sommar och sol, eller sommar och …

För många av oss är sommaren en besvärlig tid. Jag minns frågan från det jag var ung. Vad ska du göra i sommar? Det gällde att ha ett spännande svar. Det är många veckor som ska fyllas med saker att göra. Jag minns också frågan, vad ska du göra efter sommaren? Skulle man komma in på utbildningen? Eller få det där jobbet man ville ha? Osäkerheten var stor. 10 juli är ett viktigt datum i många unga människors liv. Då kommer antagningsbeskeden från högskola och universitet. Då först vet man hur hösten blir, tiden efter den långa sommaren.

För åter andra av oss är sommaren en härlig tid med avkoppling, sol och bad, spännande resor och många intryck.

Men sommaren är också ett stort tomrum för en del. En tid då man inte riktigt vet vad man ska hitta på.

I Täby församling förbereder vi oss noga inför varje sommar. Vi har gudstjänster och kyrkliga handlingar som vanligt. Vi har sommarcaféer och andra gemenskaper. Vi har konfirmandläger på vår egen lägergård Karlberg, på stiftsgården Stjärnholm utanför Nyköping, på Fårö, i Åre och på Björkögården, som ligger på Väddö. Varje sommarsöndag är det två konfirmationsmässor i Tibble kyrka. Själv har jag just varit på ledarutbildning i Assisi i Italien med unga ledare som i sommar är med på några av våra många läger. Det sjuder av liv i Täby församling.

Men vi är också lediga. Vikarier är på plats. Semesterpusslet började läggas redan efter sportlovet.

Oavsett hur din sommar blir så önskar jag dig allt gott och Guds rika välsignelse.

Ta väl hand om dig!
Michael Öjermo, kyrkoherde