Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Johannes – evangelisten som sticker ut

Tre fredagar med kärlekens och gåtfullhetens evangelium, Kulturtimmar i Näsbyparks kyrka. Fredag 17/11 2017, 19/1 och 16/2 2018.

Johannesevangeliet, det fjärde evangeliet – kärlekens och gåtfullhetens evangelium – är det som kanske skiljer ut sig mest jämfört med övriga evangelier. Man uppskattar det ofta för dess poetiska språk, mångbottnade Jesus-tal och dess syn på vem Jesus var. Många känner till Johannesprologens inledning:
I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. (Joh 1:1)

Johannesevangeliet har genom alla tider fascinerat troende, teologer, filosofer, poeter, konstnärer och (kristna) mystiker. Många undrar vad texten verkligen försöker säga. I en serie föreläsningar presenterar och reflekterar Michael Öberg, doktorand i Nya testamentets exegetik, över Johannesevangeliet, dess kärleksbudskap och dess historiska, teologiska och litterära ”gåtor”.

Fredag 17 nov kl 15 i Näsbyparks kyrka

Johannesevangeliet – kärlekens evangelium

Introduktion och översikt. Varför är detta gåtfulla evangelium så speciellt och spännande?

Fredag 19 jan kl 15 i Näsbyparks kyrka

Johannesevangeliet – miraklernas evangelium

Vi fördjupar oss i berättelserna om Jesu sju underverk och deras betydelse för evangeliet i stort.

Fredag 16 feb kl 15 i Näsbyparks kyrka

Johannesevangeliet – förklaringens evangelium

Vem är Jesus och hur är Jesus svaret på frågan om människans räddning, enligt Johannes?

Kaffe och te serveras. Varmt välkommen! (Ingen anmälan)