Förändringar för dig som besöker kyrkan på gudstjänster och i verksamheter

Täby församling ställer om med hänsyn till spridningen av covid-19. Här finns mer information som uppdateras i takt med utvecklingen och nya beslut. Från och med söndag 29 mars samlar vi inte fler än 50 personer samtidigt i gudstjänsterna i våra kyrkor. I dessa orostider deltar sällan fler människor än så. Vi visar hänsyn, håller avstånd och följer restriktionerna. Välkommen till våra kyrkor.

Vad pågår fortfarande? Vilka verksamheter har uppehåll?

Med anledning av coronavirusets spridning har kyrkoherden beslutat att begränsa den öppna verksamheten i Täby församling. Uppehåll görs tills vidare i det mesta av församlingens öppna verksamhet. Detta gäller till exempel grupper för äldre, sammankomster med tema kultur och miljö, teaterföreställningar och grupper för barn och skolbarn samt konfirmandträffar (utom en grupp som konfirmeras inom kort). Detta beslut kan dock komma att ändras beroende på förutsättningarna.

Listor över pågående verksamheter och verksamheter med uppehåll finns längre ned på denna sida.

Offentliga gudstjänster som högmässor, mässor, dop och begravningar kommer fortsatt att genomföras. Men vi kommer att fira färre mässor. Vid mässorna försöker vi förhindra smittspridning. Läs mer om hur vi firar mässor i församlingen här.

Lördagsmusik kl. 13 i Näsbyparks kyrka samt aktuell Söndagseftermiddag=Musik kl. 16 i olika kyrkor kommer tills vidare att äga rum som planerat. Webbkalendariet visar tid och plats för aktuell gudstjänst och musik.

Vid besök i kyrkorna: Visa hänsyn och håll ordentligt avstånd till dina medmänniskor.

Dessa åtgärder har sin grund i smittorisk och den oro för smitta som finns, i omtanke om människor som bor och vistas i vår församling.

Vi innesluter alla drabbade och alla oroliga i förbön till Gud som är barmhärtig och trofast.

Läger och resor anordnade av församlingen kommer inte att genomföras

• Taizéresan för gymnasiekonfirmander under påsklovet.
  • Körresor
  • Konfirmandläger på lägergården Karlberg 13-15 mars
  • Konfirmandläger på lägergården Karlberg den 27-29 mars

Besluten kommer att uppdateras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rekommendationer som kan komma att utfärdas av Stockholms stift eller Svenska kyrkan på nationell nivå.

Pågående verksamheter tillsvidare

Lördagsmusik i Näsbyparks kyrka

Söndagseftermiddag=Musik i olika kyrkor, med vissa undantag

Verksamheter med uppehåll tills vidare samt inställda sammankomster och evenemang