Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Eviga ljusets kapell

Eviga ljusets kapell är inte längre i bruk

Eviga ljusets kapell är avlyst som kyrkorum och kapell.

På platsen där Eviga ljusets kapell nu ligger har det under lång tid projekterats för att byggas ett nytt aktivitetshus. Det nya huset kommer att stå färdigt när höstterminen börjar 2019.

Det slutgiltiga beslutet om att riva det gamla begravningskapellet, och därmed ta det ur bruk, fattades av kyrkofullmäktige i Täby församling den 14 februari 2018.

Eviga ljusets kapell invigdes 1988 av biskop Krister Stendahl. Byggnaden rymde tidigare ett stort utrymme för kist- och urnförvaring. Nu finns nya lokaler för begravningsverksamhetens behov vid begravningsplatsen; Krossbacken med Hymnen och Stillheten.