Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Eldsjäl slutar på morgoncaféet Oasen

Kurre Holgersson avtackas för sitt mångåriga arbete.

Kurre Holgersson har jobbat på Oasen i tre år, sedan den 9 januari 2016, närmare bestämt. Innan klockan 7 varje morgon har han varit på plats tillsammans med övriga medarbetare och plockat fram det som behövs till morgoncaféet Oasen. Det är ett café i Tibble kyrkas lokaler för människor i utsatthet. En samvaro med frukost, samtal och gemenskap.

I mars slutar Kurre Holgersson sitt arbete i församlingen och kommer att saknas av många.

Hur känns det?

– Lite både och måste jag säga. Tack vare jobbet här har jag fått ordning på mycket saker i mitt liv med lägenhet, ekonomi och träffat en tjej. Nu jag får mer tid för henne och vår hund som vi har skaffat, en korthårig blandrashund.

– Jag brukar vara här kl. 6 på morgonen för att förbereda allt inför öppningen kl. 7. Men nu när jag slutar kan vi ta morgonpromenader med hunden i stället.

Vad ska du göra mer nu när du slutar?

– I sommar tänkte vi vara tillsammans alla tre i närheten av Öregrund, där vi får låna en sommarstuga. Det blir fint.