Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Drop in-bröllop 30 september

Ta med din älskling och kom! Vi har förberett, planerat och dukat borden.

Ta med din älskling och kom! Vi har förberett, planerat och dukat borden till fest.

Att gifta sig kan faktiskt vara så enkelt som att enbart ta sig till kyrkan. Här står präst, musiker och solist och vaktmästare till ert förfogande och ser fram emot att fira dagen med er!

Lördag 30 september, Täby kyrka kl. 10.00-17.00

Även om vi har ordnat för den stora dagen så behöver ni som brudpar tänka på några saker innan.
Att tänka på:

... jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt ...

• En av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.
  • Eventuell anmälan om namnbyte bör ha gjorts till Skatteverket.
  • Hindersprövning – ni behöver ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. En hindersprövning kan ta upp till tre veckor, så ansök i god tid. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg. Utan intyg, ingen vigsel! Intygen gäller i fyra månader. Här finns en länk till Skatteverkets information om hur man ansöker om hindersprövning.
  • Ta med en eller två ringar.
  • Ta med legitimation.

Kom själva (vi har vittnen på plats) eller med nära och kära. Ett bröllop tar cirka 30 minuter med administration, inledande samtal och ceremoni. Vi bjuder på bröllopstårta, kaffe och ett glas cider efteråt på Täby gård.

Störst av allt är kärleken

Ett bröllop är en fest och ett minne för livet. Det är också en offentlig markering av två människors kärlek och vilja att leva tillsammans. Att vigas av en präst innebär också att lägga sin kärlek i Guds händer.

Varje bröllop är unikt. Det kan vara stort eller litet. Det kan ta plats en kyrka eller i något annat sammahang som känns rätt för brudparet. Släkt och vänner kan närvara eller kanske bara vittnen.