Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Barnrytmik

Barnrytmiken har funnits i Täby församling i över 15 år. Sedan en tid tillbaka erbjuder vi även en grupp på engelska, Music Play, Drop-in och Musiklek/integrationsgrupp. Verksamheten vänder sig till barn i åldern 0-5 år tillsammans med en vuxen. Hundratals barn och föräldrar kommer och är med varje vecka.

Barnrytmik - musik och lek för alla sinnen

Under lektionerna sjunger vi och gör många olika rörelser i takt med musiken. Vi använder en mängd rekvisita; olika sinnen stimuleras. Och korgen med rytminstrument plockas fram varje gång. Repertoaren består mestadels av vanliga populära barnvisor, såväl gamla välkända som helt nya.

Åldersindelning

Åldersindelningen är ungefärlig och varje vuxen avgör själv vilken grupp som passar barnet bäst.

5-12 månader: Nybörjargrupp för de yngsta barnen, vilka fortfarande gärna sitter vid den vuxna. Men vi ”dansar” även en hel del, bärande barnet så länge vi orkar.

5-18 månader: Samma innehåll som 5-12 månader, men här kan även något äldre barn vara med. Vi anpassar undervisningen till hur gruppen ser ut.

1-2 år: För de något äldre, mer nyfikna och rörliga barnen. Eller för dem som redan varit med i Barnrytmiken under någon termin. Här är lektionstempot lite högre för att behålla barnens uppmärksamhet.

0-5 år: Eventuellt med yngre syskon (ingen nedre åldersgräns): Vi fokuserar i första hand på de äldre barnens behov. Men föräldern ser till att även det yngre syskonet får röra sig i takt med musiken.

Music Play

Music group in English for ages 0-5 yrs. with a focus on 2-5 yrs. old.

Anmälan till Barnrytmik och Music Play

För fasta grupper i Barnrytmik och Music Play, var vänlig fyll i anmälningsformuläret.

Musiklek

Integrationsverksamhet för nyanlända och svenskar med barn c:a 0-3 år. Ingen avgift. Start senare i vår.

Drop in

Under perioder då ledarna har tid, kan vi även erbjuda en del drop in-tillfällen. Håll utkik på Facebook: Barnrytmik Täby församling

Drop-in i Tibble kostar 60 kr 1 barn, 85 kr för 2 barn och 100 kr för 3 barn. Man betalar antingen i automaten vid trappan på plan 3 eller med Swish.  I automaten trycker man på Barnrytmik – Drop-in och fylla i hur mycket du ska betala. Ta med kvittot till barnrytmikrummet på plan 1. Eller betala till Swishnumret 123 664 0643 och skriv barnrytmik i meddelandet.

Drop in-rytmik i Kapellgården, Gribbylund

Börjar fredag 27/1 kl. 9.45 och 10.45 (håll utkik på facebooksidan Barnrytmik Täby för vårens schema)

Våra lokaler ligger nära Täby centrum

Vi finns i Tibble församlingsbyggnad, plan 1, Attundavägen 3 intill Täby Centrum. Före och efter lektionen kan man gå till vårt eget lilla lekrum för att värma och äta mat. Självbetjäning av enkelt fika, vilket ingår i kursavgiften. Man kan också besöka Öppna förskolan och kyrkans café i samma byggnad.

Faktura skickas till hemadressen några veckor efter start.

Missade lektioner

Ibland blir man av olika anledningar förhindrad att komma till sin lektion. Vi brukar vara generösa med att låta familjer, utan föranmälan, ta igen missade lektioner i någon av de andra fasta grupperna eller vid en drop in-lektion. Gäller under pågående kurs. Vi gör alltid uppehåll vid skollov, och ibland även när ledarna har Allsångsteater.

barnrytmik

Schema fasta grupper våren 2017

-Ålder c:a 5-12 mån
Måndagar 13.30-14.15
Tisdagar 11.30-12.15

-Ålder c:a 5-18 mån
Tisdagar 13.30-14.15

-Ålder c:a 1-2 år eller fortsättning
Torsdagar 10.00-10.45

-Ålder c:a 2,5-5 år samt ev. yngre syskon
Måndagar 15.45-16.30

Avgift: 600 kr för 1 barn och 850 kr för 2 barn.
Faktura skickas till hemadressen några veckor efter start.

Start: vecka 4 för måndags- och tisdagsgrupperna.
Start vecka 5 för torsdagsgrupperna.
12 ggr med avslutning vecka 22.

Musiklek/integrationsgrupp
Torsdagar kl. 11.00-11.45 med start vecka 5.

Drop-in Kapellgården i Gribbylund
De flesta fredagar med start med start vecka 4. (Kolla Barnrytmik Täby på Facebook) Datum: 27/1, 3/2, 10/2, 17/2, 24/2, 24/3, 31/3, 7/4, 5/5, 12/5, 19/5, 2/6.

Music Play Group

Tuedays 3:45-4:30 pm *
Ages: up to 5 yrs.
Cost 600 kr for 1 child and 860 kr for 2 children

Start: week 4 (Tuesday, January 24), meets 12 times with the final class week 22.

Anmälan till de fasta grupperna i Barnrytmik/Registration for Music Play

Grupperna blir ofta fulltecknade, så skicka in din anmälan så snart som möjligt.

Anmälningsformulär/Registration.

Ledare

Dale Copans-Åstrand, musikterapeut, 076-527 36 51.
Även ansvarig för anmälningar och grupper.

Eva Arvidsson, sångpedagog och musiklärare, 076-527 36 47.

Kontakt via e-post (ej anmälan)