Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barnrytmik

Sång, musik och rörelselekar för barn 0-5 år tillsammans med en vuxen.

barnrytmik

Schema våren 2019

Veckodagar/åldersgrupp:
Tisdagar:
1-2 år kl. 13.30-14.15
0-5 år och syskon kl. 15.45-16.30

Torsdagar:
5-12 månader kl. 13.30-14.15
Fulltecknat! - anmälan till denna grupp är stängd 0-5 år och syskon kl. 15.45-16.30 

Start: vecka 4 (22/1 resp. 24/1).
Veckor: 4, 5 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14.

Pris: 480 kr för 10 ggr à 45 min för 1 barn och 2 barn 660 kr
Svårigheter att betala? Kontakta oss.

Barnrytmiken har funnits i Täby församling i över 15 år. Verksamheten vänder sig till barn i åldern 0-5 år tillsammans med en vuxen. Hundratals barn och föräldrar kommer och är med varje vecka.

Barnrytmik - musik och lek för alla sinnen

Under lektionerna sjunger vi och gör många olika rörelser i takt med musiken. Vi använder en mängd rekvisita; olika sinnen stimuleras. Och korgen med rytminstrument plockas fram varje gång. Repertoaren består mestadels av vanliga populära barnvisor, såväl gamla välkända som helt nya.

Åldersindelning

Åldersindelningen är ungefärlig och varje vuxen avgör själv vilken grupp som passar barnet bäst.

5-12 månader: Nybörjargrupp för de yngsta barnen, vilka fortfarande gärna sitter vid den vuxna. Men vi ”dansar” även en hel del, bärande barnet så länge vi orkar.

1-2 år: För de något äldre, mer nyfikna och rörliga barnen. Eller för dem som redan varit med i Barnrytmiken under någon termin. Här är lektionstempot lite högre för att behålla barnens uppmärksamhet.

0-5 år: Eventuellt med yngre syskon. Vi fokuserar i första hand på de äldre barnens behov. Men föräldern ser till att även det yngre syskonet får röra sig i takt med musiken.

Våra lokaler ligger nära Täby centrum

Vi finns i Tibble församlingsbyggnad, plan 1, Attundavägen 3 intill Täby Centrum. Före och efter lektionen kan man gå till vårt eget lilla lekrum för att värma och äta mat. Självbetjäning av enkelt fika, vilket ingår i kursavgiften. Man kan också besöka Öppna förskolan och kyrkans café i samma byggnad.

Betalning

Faktura skickas till hemadressen några veckor efter start.

 

Missade lektioner

Ibland blir man av olika anledningar förhindrad att komma till sin lektion. Vi brukar vara generösa med att låta familjer, utan föranmälan, ta igen missade lektioner i någon av de andra fasta grupperna. Gäller under pågående kurs. 

Musik stimulerar barnets utveckling

Att sjunga och spela tillsammans ökar barns och vuxnas känsla av gemenskap, trygghet och självförtroende.

Musik utvecklar lyssnande, tal och känsloliv. 

Hos förskolebarn har musik en positiv inverkan på bland annat den språkliga utvecklingen. Barns mentala utveckling främjas av allt musicerande – det räcker med att man får spela på en enkel trumma, eller röra sig i takt med musiken.

I skolåldern stimuleras barnets koncentrations- och organisationsförmåga av aktivt musicerande, vilket gagnar bland annat skolarbete och läxläsning.  Undersökningar har visat att musikträning stärker barns arbetsminne, vilket spelar en stor roll för olika sorters inlärning.

Ledare

Eva Arvidsson, sångpedagog och musiklärare, 076-527 36 47.
Veronika Jigerius, församlingsassistent.

Kontakt via e-post (ej anmälan)