Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Var med och bygg Täbys största adventskalender!

Tillsammans bygger vi Tibble kyrkas stora adventskalender –
Vill ni vara med?

Under hösten tillverkar vi en adventskalender som kommer att placeras i trapphallen, plan 3 i Tibble kyrka.

Kalenderns luckor består av ”rum” (bredd 33,5 cm höjd x 33,5 cm längd 39 cm djup).

Vår tanke är att olika grupper, klasser och åldrar som vi i församlingen – på olika sätt har kontakt med – tillverkar innehållet i var sin lucka på temat ”Det är advent – var glad, tänd ljus”

Fantasi och kreativitet bör vara ledord i tillverkningsprocessen. Det är helt upp till varje ”lucktillverkare” att välja innehåll, material, form, färg och struktur. Ni väljer själva vilket material ni använder.

I respektive lucka kommer finnas LED-belysning samt information om vilka som tillverkat motiven som finns i luckan.

Är din grupp/klass intresserade att vara med, bekräfta er medverkan samt ange kontaktperson senast 13/10 till Cristina Karlsson eller på
telefon 08-580 036 56.

För att kunna färdigställa kalendern till första advent behöver vi ha ert bidrag senast fredagen den 17/11.

Från första advent och fram till och med juldagen öppnar vi en ny lucka. Ni är självklart välkomna att besöka Tibble kyrka och titta på kalendern.

Kyrkan är öppen måndag-torsdag 08.30–20.00, fredagar 08.30–16.00 samt under gudstjänsttid på söndagar.

Kalendern kommer att stå kvar till mitten av januari.

Önskar ni en samling kring luckorna och julen är ni välkomna att höra av er till någon av oss och boka in en tid som passar er.

Det är givetvis viktigt att ni som tillhör skolans värld förankrar klassens medverkan i projektet hos resp rektor.

Varmt välkommen!
Cristina Karlsson, församlingsassistent