En mikrofon står uppställd för en konsert i kyrkan.

Musik i advent och jul

Här har vi samlat alla våra musikarrangemang som händer under advent och jul. Varmt välkommen!

LÖRDAG 26 NOVEMBER

• Heliga Ljusets kyrka, 16:00, Konsert Tove Thofelt Band. Fri entré.
    Ett samarr. med Jazz i Jemtland, PRO Torvalla, Regionsförbundet Jämtlands län, ABF och Brunflo församling.
  • Näs kyrka, 18:00, Grantändning vid kyrktrappan & Vi sjunger in advent.
    Näs spelmän, Näs kyrkokör, församlingens och kulturskolans elever, Mariann Nilsson, Lena Severin. Glögg och pepparkakor.

MÅNDAG 28 NOVEMBER

• Revsunds sockenstuga, 18:30, Församlingsafton.
    Tina Wilhelmsson framför ”Visor på ackord”. Glögg och pepparkakor.

TORSDAG 1 DECEMBER

• Revsunds kyrka, 19:00, Julkonsert ”Änglarnas tid” med Magnus Carlsson.
    Biljetter via: nortic.se

FREDAG 2 DECEMBER

• Ovikens gamla kyrka, 19:30, Julkonsert med Janne Schaffer. Biljetter via: nortic.se

SÖNDAG 4 DECMEBER

• Ragunda kyrka, 15:00, Julkonsert ”Snöljus” med Cantilenakören.
    Dirigent: Rasmus Löfgren, pianist: Simon Jonsson.
    Ingen entréavgift. Kollekt till julinsamlingen ACT Svenska kyrkan.
    I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

LÖRDAG 10 DECEMBER

• Stuguns kyrka, 15:00, Julkonsert med Stugun-Borgvattnets kör.
  • Borgvattnets kyrka, 18:00, Julkonsert med Stugun-Borgvattnets kör.
  • Bräcke kyrka, 19:00, Julkonsert.

SÖNDAG 11 DECEMBER

• Bräcke kyrka, 19:00, Julkonsert.

TISDAG 13 DECEMBER

• Bräcke kyrka, 18:00, Konsert. Lucia i Bräcke kyrka med barnkören.
  • Brunflo kyrka, 19:00, Luciakonsert med Brunflo församlings alla körer. Dans Cecilia Hagberg. Svenska kyrkan i samarbete med Sensus.
  • Näs kyrka, 18:30, Luciahögtid.

TORSDAG 15 DECEMBER

• Sockestugan Lockne, 19:00, Musikcafé med julstämning.
    Välkomna till en kväll i julmysets tecken med levande musik och hembakt fika! Locknekören, Sara Holmlund, Anna Hansander och Elin Nilsson medverkar med sång, piano, saxofon och fiol. Fri entré. Fikaförsäljning till förmån för Act Svenska kyrkans julinsamling. Svenska kyrkan i samarbete med Sensus.

LÖRDAG 17 DECEMBER

• Bergs kyrka, 18:00, Julkonsert ”I väntan på julen”. Suzanne och Anders Lagroix Kronlund tillsammans med Lars Ericsson bjuder på stämningsfull julmusik. De framför sina personliga favoriter, både kända och mindre kända julsånger.

SÖNDAG 18 DECEMBER

• Lockne kyrka, 18:00-19:00, Livespelning med Bottleneck John's Delta Trio.
    Fri entré, insläpp från 17:30, först till kvarn (max 230 personer). Sång och gitarr Johan" Bottleneck John" Eliasson, piano Mattias Nordqvist och kontrabas Kent Ögren. Deltatrion bjuder på blues, roots & spirituals med rötter från 1920 och 30-talet.
  • Rätans kyrka, 18:00, Konsert. Hede/Vemdalskören och Rätanskören under ledning av organisten Bengt Isaksson, Else Marie och Julian Bishakwe.
  • Sundsjö kyrka, 18:00, Julkonsert. Karl-Fredriks Kammarkör under ledning av Sebastian Hedlund. Fri entré – frivillig gåva.
  • Lockne kyrka, 20:00-21:00, Livespelning med CatWagon.
    Fri entré, insläpp från 17:30 (mellan 18-19 spelar Bottleneck John), först till kvarn (max 230 personer). Catwagon är ett ”americana å countryinspirerande band” som består av Elin Nilsson, Erika Öhnstedt, Erika Andersson Johnsson och Anna Nyström.

MÅNDAG 19 DECEMBER

• Håsjö nya kyrka, 19:00, Julstämning med Hällesjö-Håsjö kören.

TORSDAG 22 DECEMBER

• Marieby kyrka, 18:30 och 21:00, Julkonsert med Mariebykören.
    Solister Marit Eriksson & Bodil Johansson. Piano: Astrid Åslin Kardin. Bas: Per-Olov Olsson. Flöjt: Emmeli Jonsson. Körledare: Pernilla Jontegård. Ljud och ljus: Anton Lindström. I samarbete med Sensus. Vuxna 200:- Barn t.o.m. 12 år 50:- (endast 18:30) Förköp via nortic.se

FREDAG 23 DECEMBER

• Näs kyrka, 19:00, Vi sjunger in julen. Näskören med instrumentalister och solister.

JULAFTON - LÖRDAG 24 DECEMBER

• Sundsjö kyrka, 23:00, Musik i julnatt. Revsund-Sundsjö kyrkokör medverkar.

ANNANDAG JUL - MÅNDAG 26 DECEMBER

• Klövsjö kyrka, 18:00, Julmusik med Hede. Vemdalens kör under ledning av Bengt Isaksson.

TRETTONDEDAGSAFTON - TORSDAG 5 JANUARI

• Brunflo kyrka, 18:00, Musikgudstjänst. Meverkande: VästVind med Lena Byström, fagott, Carl-Eric Lundqvist, piano och Max Thoursie blockflöjter och tvärflöjter spelar franska julvisor ”Noëls”. Musik av Michel Richard De Lalande, Louis Claude D’Aquin, André Jolivet m.fl.

TRETTONDEDAG JUL - FREDAG 6 JANUARI

• Rätans kyrka, 18:00, ”Hela kyrkan sjunger”. Sång Julian Bishakwe och piano Robert Sadura.