Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan granskas

Det är vår skyldighet att förvalta medlemmarnas pengar ansvarsfullt. Utan deras förtroende kan vi inte göra ett gott arbete. Därför är granskningar bra.

I slutet av maj 2016 presenterades två granskningar av Svenska kyrkan, oberoende av varandra. Ekot tittade på församlingars utlandsresor, Aftonbladet granskade Svenska kyrkan i utlandet.

Den 2 juni beslöt Svenska kyrkans generalsekreterare Helén Ottosson Lovén att omedelbart genomföra en extern oberoende genomlysning av Svenska kyrkan i utlandet.

Advokatbyrån Mannheimer Swartling som fick uppgiften presenterade sin genomlysning den 28 september. Läs om resultatet av genomlysningen här: