Diakoni-kyrkans omsorg

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för arbetet är Guds kärlek, som den möter oss i människan Jesus Kristus.

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Läs mer om jourhavande präst

Sorgegrupp

I stunder av sorg kan det vara värdefullt att få träffa andra som är i en liknande livssituation.

Vi bjuder med jämna mellanrum in till sorgegrupp, där de som har förlorat sin livspartner kan träffa andra som har varit med om samma händelse i livet. Alla blir inbjudna vars livspartner har varit kyrkomedlem i våra pastorat.