Ledig tjänst

Vi söker en helt vanlig komminister

Strax utanför Västerås ligger Sura-Ramnäs församling, med tätorterna Surahammar, Ramnäs och Virsbo. I församlingen bor ca 10 000 invånare. Bygden har länge präglats av sina bruk, men idag pendlar många till närliggande orter. Kommunen är finskt förvaltningsområde.

Församlingen har tre kyrkor, Virsbo, Ramnäs och Sura. Kyrkorna är populära för vigslar. I Surahammar finns Källmoragården, församlingshemmet, med tillhörande kapell och kontorslokaler. Arbetslaget består av 20 personer, varav tre präster, och viss rekrytering kommer att ske under våren.

Församlingen bedriver omfattande verksamhet och har ett utbyggt barn- och ungdomsarbete. Samarbetet med skolorna är väl förankrat och etablerat. Det finns ett komplett arbetslag kring ban och unga (musiker, diakon, församlingspedagog och präst).

Vi söker nu en helt vanlig präst som gärna arbetar med barn och familj och/eller unga och konfirmander. Entusiastiska och kompetenta medarbetare finns – och vi tror att du kommer att tycka om att arbeta hos oss, och att få bidra med din erfarenhet!

Naturligtvis ingår gudstjänster och kyrkliga handlingar i tjänsten.
Det finns utrymme att vara en av två ledare i samtalsgruppen eller leva-vidaregruppen, om du så önskar.

För att få en bild av församlingen kan du besöka vår hemsida, Facebooksida eller instagramkonto. Ring/ mejla oss gärna!

Körkort och tillgång till egen bil krävs.

Kontaktperson:

Cecilia Alsterlund, 0220-46475, cecilia.alsterlund@svenskakyrkan.se

Ansökan

Ansökan med referenser och meritförteckning senast 10 februari 2022 per post eller e-post till:

Svenska kyrkan, Sura-Ramnäs församling, Box 39, 735 21 SURAHAMMAR

e-post: sura-ramnas.forsamling@svenskakyrkan.se