Ljusglitter i ett fönster

Tredje söndagen i advent

Temat är "Bana väg för Herren". Här finns en andakt ledd av Sophia Sahrin Granevik samt information om kollekten.

Kollekten denna söndag går till Svenska Kyrkans Unga.

Att bereda plats för Jesus
”En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör hans stigar raka.” Luk 3:4
I dagens evangelietext får vi höra hur Jesus berättar, genom sina lärjungar, för Johannes om alla de under och gärningar han själv gör. Jesus vittnar om allt det goda som händer när han lägger sina händer på dem. Johannes döparens stora kallelse i livet var att bereda plats för Jesus och det var en kallelse han med största noggrannhet levde under hela sitt liv, till och med när han satt i fängelse.
Vår tids utmaning är att alltid bereda plats för Jesus i våra liv och hos vår nästa. Svenska Kyrkans Unga arbetar med att i barn och ungas liv bereda plats för Jesus så att de genom honom kan leva i världen för att vittna om honom, för att göra gott och för att leva i en relation med Jesus Kristus.

Genom dagens kollekt möjliggör du därför vårt fortsatta arbete med att låta barn och unga rusta varandra för en relation med Jesus Kristus. Vi ber om era förböner och en generös kollekt för vårt fortsatta arbete.

Du kan swisha på 123 601 33 79
(Dagens kollekt, Sunnersbergs församling)
Tack för din gåva!