Temakvällar

Reflektion och samtal.

Temakvällar ordnas regelbundet och vill inbjuda till samtal och reflektion kring aktuella teman. Under hösten 2018 har temat handlat om söndagsgudstjänstens huvuddelar, så som de gestaltas i den nya kyrkohandbok som togs i bruk pingstdagen 2018. Dessa delar uttrycker en grundläggande röd tråd som är historisk, internationell och ekumenisk. De fyra delarna är Samling, Ordet, Måltiden och Sändning – varje del ägnas en kväll.
Platsen är Kyrkans gård-Lockörn och kvällen börjar 19.00. Det blir föredrag, samtal och enkelt fika fram till 21.00.

20 september - SAMLING
Som ordet uttrycker är det fråga om både en yttre gemensam samling och en inre individuell samling i syfte att vara rätt förberedd inför Ordet och Måltiden.

4 oktober - ORDET
Här läggs fokus på läsningen av den aktuella dagens Bibeltexter och påföljande Predikan och Trosbekännelse.

18 oktober - MÅLTIDEN
Nattvarden firas till Jesu åminnelse, och innehåller framförallt Nattvardsbönen, men också många andra liturgiska moment som var för sig talar om Gud på olika sätt.

1 november - SÄNDNING
När gudstjänsten går mot sitt slut återstår Sändningen som innehåller välsignelsen och ett par andra moment.