Foto: Kommuniteten Taizé

Resa till Taizé i augusti

Arrangör är Götene pastorat och Sunnersbergs församling

Följ med till Taizé! Före pandemin arrangerade många församlingar under flera års tid resor till Taizé i Frankrike. Vår erfarenhet av dessa resor är mycket goda. Efter ett uppehåll vill vi därför nu erbjuda dig som är född senast 2007 att följa med 12-20 augusti 2023.

TAIZÉ                                                                                     
Taizé är en liten by i södra Frankrike. Här lever ett kristet brödraskap som grundades 1940. Idag finns ett nittiotal bröder från cirka 25 länder. Bröderna härstammar från olika kyrkor. 
I Taizé lever de tillsammans i enkelhet och bön. Den gemensamma bönen i kyrkan, tre gånger om dagen, är själva hjärtat i vardagslivet i Taizé. 

RESAN
Vi färdas tillsammans i buss från Lidköping lördag 12 augusti och återkommer söndag 20 augusti. Bussresan tar cirka 28 timmar enkel resa. Vi är i Taizé från söndag till lördag.  
Giltigt pass erfordras. Ta också med EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) som beställs kostnadsfritt på forsakringskassan.se

BOENDE OCH MAT
Vi sover i tält tillsammans, det finns dusch och toalett i närheten. 
Mat serveras tre gånger/dag. Har du allergi eller andra speciella behov - prata med din ledare direkt om detta.

KOSTNAD
I summan ingår resa, kost och logi. 
Priset för ungdomar (födda senast 2007) är subventionerat och är 
2 900 kronor. Om du tillhör en annan församling/pastorat (än Götene eller Sunnersberg) kan du söka bidrag till resan där.  Vuxna (äldre än 35) betalar 5 500 kronor.     

ANMÄLAN
Först till kvarn gäller. Observera att anmälan sker i två steg. 
1. swisha 500 kronor till 123 311 73 89 (Sunnersbergs församling). Kom ihåg att skriva att det gäller ”Taizé” samt ditt namn, annars syns det inte vem pengarna kommer ifrån.
2. maila Richard Burén på adressen: richard.buren@svenskakyrkan.se. Ange ditt namn, telefonnummer, adress samt personummer. Märk också mejlet med ”Taizé” på ärenderaden.

KONTAKTPERSONER
GÖTENE: Jenny Persson, församlingspedagog, 0511-285 32 Oscar Lindstrand, ungdomsledare, 072-727 77 68
SUNNERSBERG: Richard Burén, präst, 070-820 38 81

MER INFO
Ytterligare info om Taizé hittar du på hemsidan taize.fr Läs mer om bussresan/bussbolaget på delfinbuss.se

EKONOMISKT STÖD
Vi vill bereda plats för alla och är medvetna om att resan trots subvention för unga kostar en del. Kontakta din församling, och fråga om du kan få hjälp med en del av kostnaden.