Foto: Sara Strindevall

Pilgrimsvandring Kinnekulle-Kållandsö-Lurö

Du vet väl att du kan delta en dag utan anmälan!

Kära pilgrimsvänner - välkomna till Läckövandring 2022!
I den tid som är, tror vi att det är gott att se fram mot att mötas till några dagars vandring, gemenskap och delande.
Vi bjuder därför in till årets vandring, torsdag till söndag, 26-29 maj. Att gå i vårens landskap, andas ut och andas in, hämta kraft i samtal och delande för att ställa in kompassen till hjälp i vardagens uppgifter.
Temat är ”Vägvisare”. Det handlar om att vara på väg, att tillsammans söka riktningen framåt, dela längtan och hopp. Vi får lyssna efter det som visar vägen, vi får vara vägvisare åt varandra och förhoppningsvis blir vi visare av vägen vi går tillsammans.
 Vandringen är ett samarrangemang mellan Sunnersbergs församling och Skara stift. Ledare är Mikael Kjell, Anita Olausson och Anders Blom.

KOSTNAD:
En dag (dag 1, 2, 3): Du som vill vara med och vandra under en av dagarna och medtar egen matsäck deltar kostnadsfritt. Ingen anmälan behövs.
Om du bara deltar dag 4 med båtresa till Lurö, behöver du anmäla dig för båtresans skull. Den kostar 400 kronor.
Flera dagar (dag 1-4): Ett dygnspaket kostar 350 kronor. Då ingår kvällsmat, övernattning, frukost och lunchpaket samt följebil som fraktar tyngre bagage och skjutsar tillbaka till övernattningsplats. För dag 4 tillkommer 400 kronor för båtresan.
PRAKTISK INFORMATION:
Övernattning innebär enkel standard på golvet i Otterstads församlingshem. Du behöver ta med handduk, sovsäck, kudde och liggunderlag. Mer information om utrustning etc kommer i ett brev till anmälda deltagare veckan innan vandringen.
Du kan själv ordna annan övernattning, bara du kan ordna transport mellan övernattning och startplats för dagens vandring. Turistbyrån i Lidköping kan vara behjälplig: 0510-200 20, info@lackokinnekulle.se
ANMÄLAN:
senast 16 maj. Observera att anmälan går digitalt till Skara stift.
Här kan du anmäla dig
Efter anmälan får du en bekräftelse.

Läs mer om pilgrim på www.svenskakyrkan.se/skarastift under menyrubriken ”Pilgrim”.
Följ gärna facebooksidan ”Pilgrim Lidköping Läckö Lurö”

Kontaktperson för Skara stift: Anders Blom,
0511-262 30, anders.blom@svenskakyrkan.se

TORSDAG 26 maj - ”Vandringsmannen från Nasaret”
09.00 Samling vid Husaby kyrka, vid Kinnekulle. Vandring ca 15 km.
Åter i Husaby 16.30

FREDAG 27 maj - ”Leva enklare”
09.00 Samling vid Otterstads kyrka till Antoniosgården. Vandring ca 14 km.
Åter i Otterstad ca 16.30
19.00 ”Livet som pilgrim”, Föreläsning med Samuel Rubensson, präst och professor, Otterstads församlingshem

LÖRDAG 28 maj - ”Bygga gemenskap”
09.00 Samling Otterstads församlingshem, vandring på Kållandsö ca 10 km.
Medverkan av stiftsteolog Ulrica Fritzon. Åter ca 16.30.
18.00 Vägvisarsånger med Anita och Per Olausson, Otterstads kyrka

SÖNDAG 29 maj - ”Främja rättfärdighet”
09.30 Samling vid Läckö slott för båtresa till Lurö - ön i Vänerns mitt.
Vi upplever öns speciella natur och historia med ö-liv och kyrkoruin.
Vandring ca 7 km.
Åter Läckö ca 17.00.