Pilgrimsvandringar i maj

Ingen övernattning men välkommen med på dagsetapperna!

Medeltidens pilgrimer vandrade över Kålland och vidare över Lurö och Värmlandsnäs mot Trondheim. Läckö slott har de senaste åren på nytt blivit en plats för pilgrimer. Denna vår kan vi tyvärr inte mötas där, men några dagar med kortare vandringar genomförs. Temat är ”På helig mark”. Ledare är stiftspedagog Anders Blom, pilgrimspräst Mikael Kjell och diakoniassistent Anita Olausson.

Vi genomför vandringen som tre dagsetapper och du tar med din egen matsäck.
Anmälan har gått ut för den som vill delta alla tre dagarna (och ordnar övernattning själv), men vill du gå med en dag så går det fint att hänga på utan anmälan, men kontakta gärna Anita Olausson om att du kommer med. Kontaktuppgifter finns längst ner.

TORSDAG 21 maj
Samling vid Husaby kyrka 10.00 för vandring på Kinnekulle.
Vi vandrar en slinga och återkommer till Husaby.
Vandringen är cirka 15 km lång.

FREDAG 22 maj
Samling vid S:ta Marie kapell på Kållandsö 10.00 för vandring via Traneberg.
Vi går en led utmed Vänerkusten och återkommer till kapellet.
Vandringen är ca 16 km lång.

LÖRDAG 23 maj
Samling på Läckö 09.00 för vandring till Otterstad.
Har man parkerat sin bil vid Läckö kan man få skjuts tillbaka till dit, alternativt gå 4 km (asfaltsväg) till Läckö. Har man möjlighet att ha cykel med sig kan man förstås cykla tillbaka till Läckö för att hämta parkerad bil där.
Vandringen är ca 14 km lång.

Anita Olausson

Sunnersbergs församling