Pilgrimsvandring och pilgrimsfest i maj

Möt Irma Schultz och Hans-Erik Lindström

Medeltidens pilgrimer vandrade över Kålland och vidare över Lurö och Värmlandsnäs mot Trondheim. Läckö slott har de senaste åren på nytt blivit en plats för pilgrimer och därför möts vi för nionde året till vandring och Pilgrimsfest.
Välkommen 20-24 maj 2020 då temat är ”På helig mark”!
Vandringen är ett samarrangemang mellan Sunnersbergs församling, Skara stift och Läckö slott.

Vi börjar i år i Lidköping med en samtalskväll med gäster, en kväll om viktiga frågor som kretsar runt temat. På torsdagen vandrar vi på Kinnekulle och flyttar oss sedan till Otterstads församlingshem där vi sover resten av vandringsdagarna då vi vandrar på Kållandsö. På Läckö möter vi Irma Schultz Hans-Erik Lindström. Irma är musikartist och arbetar numera i Katarina församling som kulturadministratör. Hans-Erik är författare och pilgrimspräst som varit med och byggt upp Pilgrimscentrum i Vadstena och formulerat pilgrimens nyckelord.

När vi vandrar tillsammans delar vi både den yttre vandringen och den inre. Vi vandrar med vördnad för det som omger oss. ”På helig mark” är ord med utmaning i den tid vi lever i nu. Orden anger också ett förhållningssätt som behöver återerövras.

Ledare för dagarna är stiftspedagog Anders Blom, pilgrimspräst Mikael Kjell och diakoniassistent Anita Olausson.
Du kan välja att delta en eller flera  av vandringens totalt fyra dagar.
Anmälan görs till Skara stift via stiftets intranät senast 7 maj, se länk nedan.

Anita Olausson

Sunnersbergs församling