Välkommen som konfirmand!

Du är inte ensam om att fundera över livet. Därför är du välkommen att bli konfirmand!

Hösten 2020 erbjöds nio olika grupper som nu är igång.
Nya inbjudningar kommer att gå ut under våren 2021.
Mer info finns på webbsajten www.konfirmera.nu

Att konfirmeras är att ge sig själv en chans att upptäcka vad kristen tro är. Och upptäcka att det har med hela livet att göra.
I konfagruppen finns det plats för de där stora frågorna: om meningen med livet, vad det är att vara människa och vad som händer när vi dör.
Kanske har du också grubblat över frågor som: vem vill jag vara? Vad är kärlek? Varför händer det onda saker i världen och hur ska vi bäst ta hand om det jordklot vi lever på? Och du har säkert några frågor till som du brottas med. Säger Bibeln något om allt detta?
Vi kommer också att prata om vem Gud är, och om honom som hette Jesus - har det han sa och gjorde något att göra med oss som lever nu 2020?

Vad tror du - vad tänker dina kompisar?
Häng med och se! I konfirmandgruppen respekterar vi varandra för dem vi är - och inga frågor eller svar är dumma. På konfirmandträffarna och läger hittar vi också på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans.
 Det är fyra församlingar i Lidköpings kommun som bjuder in till konfa. Det spelar ingen roll var du bor. Du väljer fritt vilken grupp du vill vara med i.

BRA ATT VETA
Vi som inbjuder till konfirmationsundervisning är delar av Svenska kyrkan som alla finns inom Lidköpings kommun: Lidköpings församling, Sunnersbergs församling, Sävare församling och Södra Kållands pastorat. Det spelar ingen roll var du bor - välj grupp efter det som passar dig bäst!

VAD ÄR KONFIRMATION?: Ordet konfirmation betyder bekräftelse - bekräftelse av ditt dop och dig som unik, värdefull och oändligt älskad av Gud. Du behöver inte vara döpt för att anmäla dig men för att bli konfirmerad måste du det. Om du inte är döpt kan du bli det under konfirmationstiden.
Det är gratis att vara med i konfirmandgrupperna och att konfirmeras. Allt material och läger med mera ingår.

ANMÄLAN: Tänk på att en tidig anmälan ökar chansen att hamna i den grupp du helst vill vara med i. Anmälan brukar vara i mitten av juni, men det skickas också ut en påminnelse i augusti och det går bra att hänga på då.

LEDARE: Vi som möter konfirmander i grupperna är pedagoger, präster, musiker och diakoner. I många grupper finns också unga ideella ledare med, unga som ganska nyligen själva varit konfirmander.

Richard Burén

Sunnersbergs församling