Konfirmand

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden?
Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan i brevlådan till konfirmation från Sunnersbergs församling.
Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.
De som leder konfirmandgruppen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Klicka dig vidare till en särskild sajt om konfirmation i Sunnersbergs församling

Du kan också kontakta prästen Richard om du har frågor!

Richard Burén

Sunnersbergs församling