Konfirmand

Kan jag alltid vara mig själv?
Vad ska jag bli i framtiden?
Varför händer onda saker i världen?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan i brevlådan till konfirmation från Sunnersbergs församling.
Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.
De som leder konfirmandgruppen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

I Sunnersbergs församling erbjuder vi de här grupperna:

1. VIP-KONFA
I Guds ögon är vi ”very important person”! Den här gruppen erbjuds vartannat år och vänder sig till ungdomar med funktionsvariationer. Till gruppen inbjuds ungdomar från flera församlingar i Lidköpingsområdet.
Kontaktperson är Anita Klasson, diakoniassistent i Sunnersbergs församling, 0708-20 38 82

2. MUSIK-KONFA
Gruppen träffas varje vecka på onsdagar och vissa söndagar då vi medverkar i gudstjänsten med sång och musik. Vi sjunger i stämmor, spelar och pratar om kristen tro. Förutom de vanliga veckoträffarna har årets musikkonfirmander har varit på några lägerdygn. Det var i år förlagda till Otterstad och Vadstena. Tillsammans med gospelkören var de med på en gospeldag i Stockholm. De har medverkat på askonsdagsmässan i Kyrkans gård-Lockörn, en församlingskväll i Otterstad och kommer också delta i musikandakten i samband med Valborgsmässofirandet på Kållandsö.

3. TISDAGS-KONFA
En helt ”vanlig” konfagrupp där vi träffas och funderar tillsammans över livets stora frågor.
Vi träffas tisdag eftermiddag på Kyrkans gård-Lockörn och utforskar vad som är det speciella med den kristna tron.

4. SOMMAR-KONFA
Gruppen träffas några gånger på höstterminen och vårterminen. De två första veckorna på sommarlovet efter åttan ses gruppen varje dag.
Den första veckan är ett läger då vi håller till i församlingshemmet i Otterstad. Den andra veckan träffas vi på Kyrkans gård-Lockörn på dagtid.

Anmälan till konfirmationsgrupperna brukar vara i början av september, och mer info kommer i din brevlåda. Du kan också kontakta prästen Richard om du har frågor!

Richard Burén

Sunnersbergs församling