Pappa med ett barn på armen klädd i dopklänning
Foto: Josefin Casteryd/Ikon

Det är aldrig för sent att döpas!

Blev dopet inte av? Välkommen med en ny bokning!

På sajten bokadop.nu hittar du information om kyrkor och möjliga datum för dop. Gör en preliminär bokning i lugn och ro, så hör vi av oss!
Kontakta församlingsexpeditionen, 0510-48 40 80 (säkrast på vardagar mellan 10.00-12.00)

DOPET HAR INGEN ÅLDERSGRÄNS!
Även om det är vanligt att barn döps när de är ungefär tre månader, så finns det ingen regel om när det ska ske. Det går alltså lika bra när man är sex månader som tre år gammal - eller tonåring eller vuxen.
Är dopklänningen för liten nu? Det går lika bra att döpas i vanliga kläder eller kanske ett lucialinne. Församlingen har dopklänningar i lite större storlekar att låna ut. En i storlek 74 och en i storlek 80.
Finns det syskon som inte är döpta? Det går fint att döpa flera små eller stora vid samma tillfälle!