Nyfiken på kristen tro?

Två Alpha-grupper startar i januari. Välkommen!

Villa, volvo och vovve - finns det något mer?
Kom och upptäck tillsammans med andra i en liten grupp!
Välkommen till en Alpha-kurs våren 2020!

”Alpha” är en slags ”grundkurs” i kristen tro. Alpha är också namnet på den första bokstaven i det grekiska alfabetet och i det här sammanhanget hör det ihop med att vi ”börjar från början” med vad kristen tro är.

Alpha-konceptet finns över hela världen och alla är välkomna. Ingen Alphakurs är den andra helt lik, men generellt handlar det om tre saker: mat, föredrag och ett gott samtal.

Föredragen är upplagda så att de inspirerar till samtal. De är ungefär tjugo minuter långa och framförs via film. De ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne i en liten grupp.
Det finns inga krav på att man ska säga något och alla frågor och funderingar är okej. Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig och öppen miljö.

FÖR VEM?
Alphagruppen vänder sig till dig som funderar över livets mening och undrar över vad kristen tro kan tillföra dig i din vardag.

NÄR, VAR & HUR
Kursen består av elva tillfällen. Start i vecka 4 2020. Mat och fika under kvällen ingår. Vi erbjuder två grupper:
Otterstads församlingshem
onsdagar 19.00-21.00, start 22/1
Ledare är Anna-Carin och Sophia n

Kyrkans gård-Lockörn
torsdagar 19.00-21.00, start 23/1
Ledare är Anna-Carin och Richard

ANMÄLAN
Din anmälan vill vi ha senast 10 januari. Du kan mejla in namn och kontaktuppgifter till Sophia, Richard eller Anna-Carin som håller i kursen, se nedan.

UPPLÄGG FÖR EN KVÄLL
19.00 Kvällsmat