Alpha-kurs

För dig som är nyfiken på kristen tro

Villa, volvo och vovve - finns det något mer?
Kom och upptäck tillsammans med andra i en liten grupp!
Välkommen till en Alpha-kurs hösten 2019!

”Alpha” är en slags ”grundkurs” i kristen tro. Alpha är också namnet på den första bokstaven i det grekiska alfabetet och i det här sammanhanget hör det ihop med att vi ”börjar från början” med vad kristen tro är.

Alpha-konceptet finns över hela världen och alla är välkomna. Ingen Alphakurs är den andra helt lik, men generellt handlar det om tre saker: mat, föredrag och ett gott samtal.

Föredragen är upplagda så att de inspirerar till samtal. De är ungefär tjugo minuter långa och framförs via film. De ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne i en liten grupp.
Det finns inga krav på att man ska säga något och alla frågor och funderingar är okej. Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig och öppen miljö.

FÖR VEM?
Alphagruppen vänder sig till dig som funderar över livets mening och undrar över vad kristen tro kan tillföra dig i din vardag.

NÄR, VAR & HUR
Kursen består av elva tillfällen under hösten 2019. Start blir 11 september och sedan ses gruppen varje onsdag, 19.00-21.00.
Vi håller till i församlingshemmet i Otterstad. Mat och fika under kvällen ingår.

ANMÄLAN
Din anmälan vill vi ha senast 6 september. Du kan mejla in namn och kontaktuppgifte till Sophia eller Anna-Carin som håller i kursen, se nedan.

UPPLÄGG FÖR EN KVÄLL
19.00 Kvällsmat