Foto: Anna Mohlén Lauridsen

Sunne pastorat söker kansliassistent 50%

Kansliassistenten är direkt underställd kanslichefen och kommer närmast att samarbeta med kanslichef, kyrkobokföringsassistent och förvaltningsassistent. Kyrkoherden leder all verksamhet i pastoratet.

I tjänsten ingår delad bemanning av reception, information och kommunikation, att sköta församlingarnas medlemsregister inkl. bokning av kyrkliga handlingar (dop, konfirmation, vigsel och begravning), lokalbokningar/uthyrning, diarieföring, arkivering, hantering av inkommen kollekt, utskick och andra liknande administrativa uppgifter.

Receptionens öppettider är måndag-torsdag 10-12 samt telefontid 13-15. I vår växel - Telia Touchpoint - finns två svarsgrupper; en för pastorsexpeditionen och en för kyrkogårdsexpeditionen. Flera personer kan logga in i de båda svarsgrupperna vilket tillsammans med mobil telefoni ger stor flexibilitet. Utöver öppettid är förläggningen av arbetstiden flexibel och regleras i timbank. Grundschemat fastställs av respektive chef/arbetsledare.

Vi i söker dig som är samarbetsinriktad och gillar att hugga i där det behövs samtidigt som du är bra på att strukturera ditt arbete, planera och ha god framförhållning. Vi har under de senaste åren, och har fortsatt, en snabb teknisk utveckling. Vi värnar om att utveckla och effektivisera arbetssätt. Vi söker dig som tycker om och vill arbeta i förändring och för utveckling.

För anställda i Sunne pastorat ingår inte bara att samarbeta med övriga anställda utan även med förtroendevalda och frivilliga. Utbildning och/eller erfarenhet av arbete med arkiv och diarium samt i marknadsföring, framförallt med inriktning sociala medier, är meriterande.

Vi vill att du är väl förtrogen med Svenska kyrkan. Vi förutsätter att du har IT-vana och kan hantera Officepaketet. De flesta av våra dataprogram är specifika för Svenska Kyrkan och certifieringsutbildning i exempelvis K-bok erbjuds och ska genomgås av berörd personal.

För information:

Hans-Viktor Krolovitsch, kyrkoherde, 073 366 13 65

Anna Mohlén Lauridsen, kanslichef, 0730 913 544.

Ansök genom att maila personligt brev och CV till anna.mohlen.lauridsen@svenskakyrkan.se senast 220520.