Vuxenkonfirmation

– Träffar kring livsfrågor och kristen tro. För dig som vill veta mer om kristen tro och funderar på hur det skulle vara att konfirmera dig som vuxen. Är du redan konfirmerad men känner att du vill vara med ändå? Du är också välkommen. Nu startar det en grupp 22 september 2020.

• Träffar varannan vecka (jämna veckor)
  • Tisdagar18:30-20:00 i Kyrkans hus, Floragatan 4, mitt emot GA-kyrkan i Sundsvall.
  • Vi träffas också tre söndagar: 27sep, 18 okt, 8 nov 11-15:00 (läs mer nedan).

Vi träffas och pratar och delar tankar om livet, kristendom och tro. Vi kommer att ta upp kring ämnen som Gud och gudsbilder, människovärde och dop, kyrka och gudstjänstgemenskap, skuld och förlåtelse, bön och meditation. Samt ta oss an Bibeln och dess bildspråk.  Du och dina tankar kommer att mötas med respekt. Gruppen avslutas med konfirmation under hösten för den som vill.

Tre söndagar om livets frågor & kristen tro

Det behövs platser att stanna upp och dela tankar kring livet. Vi vill bjuda in till tre söndagar kring frågor om livet och kristen tro. Dagen börjar med Gudstjänst och efteråt finns det möjlighet att fika innan vi möts kring dagens tema i församlingshemmet/Kyrkans hus.

Söndag 27 sep 11-15:00 Skönsmons kyrka och församlingsgård

Taizé gudstjänst i Skönsmons Kyrka 11:00

Skaparen –”Här en källa rinner, säll den henne finner. Hon är djup och klar, gömd men uppenbar..” (Psalm 246). Så mycket brus finns i vår tid och i våra liv, men innerst inne porlar en Gudskälla. En som funnits där ända sedan jag blev till. Vi möts kring frågar om Gudsbilder, tvivel och tro.

Söndag 18 okt 11-15:00 i GA-kyrkan och Kyrkans hus.

Högmässa 11:00 i Sundsvall Gustaf Adolfs kyrka.

Befriaren –”Kom och se den som sagt mig sanningen om vem jag är” (Joh.evangeliet) Vem är Jesus gestalten? Kan vi se Guds ansikte i Jesus?

Söndag 8 nov 11-15:00 i GA-kyrkan och Kyrkans hus

Högmässa 11:00 i Sundsvall Gustaf Adolfs Kyrka

Livgivaren- I den första kristna kyrkan fanns bilden av Gud som solen, Jesus Kristus som solstrålarna och Anden som värmen som ger liv åt våra kroppar.

Frågor eller funderingar kontakta:

Tomas Aspenberg

Präster