Other languages with Google Translate

Sundsvalls församling Besöksadress: Floragatan 4, 85237 Sundsvall Postadress: Box 222, 85104 Sundsvall Telefon:+46(60)5310100 E-post till Sundsvalls församling

Vi söker en komminister 100% med ansvar som kaplan för våra kyrkor

Möt en vacker och målmedveten stad! En församling i utveckling med arbetskamrater som brinner för sitt uppdrag. Sundsvalls församling har en bred verksamhet och ett livfullt och välbesökt gudstjänstliv.

Vi har två större kyrkor, Gustav Adolfs kyrka, som är Sundsvalls stads landmärke, och Skönsmons kyrka. Därtill kommer sjukhuskyrkan, universitetskyrkan, två mindre gravkapell och två sommaröppna skärgårdskapell.

Här finns en öppen gemenskap som möter människor där de är och erbjuder ett sammanhang att reflektera och växa i sin kristna tro. Församlingen har ca 17 500 medlemmar och drygt 50 fast anställda.

Sundsvalls församling är just nu inne i ett spännande skede där vår nya kyrkoherde tillsammans med förtroendevalda och arbetslag ska forma en ny organisation för framtiden. Vi månar om en god arbetsmiljö och genomtänkt personalvård. Församlingens 8 präster erbjuder ett dynamiskt kollegialt sammanhang för teologiskt utbyte, stöd och inspiration. Vi samordnar arbetslagets kompetenser i team i vår breda verksamhet. I gudstjänstlivet arbetar vi med delaktighet och mångfald

Vi söker nu en komminister på heltid med särskilt ansvar som kaplan för våra kyrkor. Det innebär att du fokuserar på vidare utveckling av allt som rör våra kyrkorum. Du arbetar med att främja kyrkornas liturgiska, diakonala och musikaliska liv, hur kyrkorna presenteras och görs tillgängliga och ännu mer blir en livgivande mötesplats för tro och gemenskap för Sundsvallsborna.  Kaplanen finns med i fastighets- och kyrkogårdsutskottet och i inventariegruppen, leder kyrkvärdarna samt sommarens vägkyrka. Självklart ingår även gudstjänster och kyrkliga handlingar i ditt uppdrag. Detta är ett unikt tillfälle för dig som, tillsammans med oss, vill påverka och utforma din tjänst så att dina gåvor tillvaratas på bästa sätt i församlingen.

Du skall ha lätt för att ta nya kontakter och våga bryta ny mark. God social kompetens och samarbetsförmåga är två faktorer vi värderar högt. Meriterande om du utöver svenska och engelska även behärskar andra språk. Du behöver körkort B och tillgång till egen bil.

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-11.  Urval görs löpande!

CV och personligt brev skickas via mejl/brev till:   sundsvall.rekrytering@svenskakyrkan.se

Eller: Sundsvalls församling, Box 222 851 04 Sundsvall

Märk mejlet/brevet med ” Komminister 100”

Upplysningar om tjänsten