Vi söker en diakon 100%

Möt en vacker och målmedveten stad! En församling i utveckling med arbetskamrater som brinner för sitt uppdrag. Sundsvalls församling har en bred verksamhet och ett livfullt och välbesökt gudstjänstliv. Vi har två större kyrkor, Gustav Adolfs kyrka, som är Sundsvalls stads landmärke, och Skönsmons kyrka. Därtill kommer sjukhuskyrkan, universitetskyrkan och två mindre gravkapell.

Här finns en öppen gemenskap som möter människor där de är och erbjuder ett sammanhang att reflektera och växa i sin kristna tro. Församlingen har ca 17 500 medlemmar och drygt 50 fast anställda.

Sundsvalls församling är just nu inne i ett spännande skede där våra verksamheter och prioriteringar genomlyses och utvecklas. Inte minst förändras vårt samhälle så att vi som stadsförsamling står inför nya diakonala utmaningar. Här önskar vi att vår fina cafélokal Basilica, granne med GA-kyrkan mitt i Sundsvall, kan hitta former att bli en mötesplats i församlingen med diakonalt förtecken. Som ny diakon är du med och bygger upp detta tillsammans med oss.

Församlingens 5 diakoner och 1 assistent i diakonal verksamhet erbjuder ett dynamiskt kollegialt sammanhang för stöd och diakonal inspiration. Vi samordnar arbetslagets kompetenser i team i vår breda verksamhet. Vi månar om en god arbetsmiljö och genomtänkt personalvård.

Då en av våra diakoner går i pension 2021söker vi en diakon på heltid till församlingens rika diakonala verksamhet där det ibland ingår helgtjänstgöring. Detta är ett unikt tillfälle för dig som, tillsammans med oss, vill påverka och utforma din tjänst så att dina gåvor tillvaratas på bästa sätt i församlingen.

Du skall ha lätt för att ta nya kontakter och våga bryta ny mark. God social kompetens och samarbetsförmåga är två faktorer vi värderar högt. Särskilt meriterande för just denna tjänst är också kunskap om/erfarenhet av socialt företagande.

Tillträde enligt överenskommelse, tidigast 1/1 2021.

Välkommen med din ansökan senast 20201031. Urval görs löpande!

CV och personligt brev skickas via mejl/brev till:

sundsvall.rekrytering@svenskakyrkan.se

Sundsvalls församling, Box 222, 851 04 Sundsvall

Märk mejlet/brevet med ” Diakon 100”

Upplysningar om tjänsten:

Kyrkoherde Anna Stenund tel 073-27 10 111