Foto: Anna-Clara Eriksson

Kröning av Medelpads Lucia 2021

Luciakröning och konsert. Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka måndag 13 december 19:00. MIX-kören och kören Tritonus under ledning av Rigmor Berglund. Solister Madeleine Rösth, Fredrik Eriksson Clara Arab och Linnea Elving. Lennart Palm, orgel. Mats Ottesen, flöjt. Ami Jonasson, Cello. Präst och kröningstalare Anna Stenund. Portarna öppnas 18:15. Fri entré. För att besöka evenemanget krävs vaccinationsbevis.

Tindra blir Medelpads Lucia 2021

Årets Lucia Tindra Tellebo.
Tindra Tellebo blir Medelpads Lucia 2021. Foto: Anna-Clara Eriksson

När lottning fick avgöra vilken av de elva kandidaterna som skulle bli Medelpads 89:e Lucia så blev det Tindra Tellebo 17 år från Söråker.

– Jag har aldrig sjungit inför publik förut, det är kul och nervöst, säger Tindra Tellebo efter beskedet.

Trots att nervositeten är påtaglig ser hon fram emot att få sjunga i GA-kyrkan. Det var ju ändå glädjen till sången som fick henne att söka till Lucia 2021.

Årets elva luciakandidater

Vem var Lucia?