Drop-in-dop 21 oktober

Nyhet Ändrad

Lördag 21 oktober 12-16:00 har ni som har funderat på dop chansen. Då är det drop-in-dop i Skönsmons kyrka. Här är det mesta fixat och ordnat för er. Välkommen till en dag att fira livet, Livets första fest!

Dopet är en gåva för att fira livet. 

Välkommen till drop in-dop. Det är ett enkelt alternativ där du, utan en massa praktiska förberedelser, kan låta döpa ditt barn eller kanske dig själv. Vi ordnar kyrka, präst, musiker, solist och take-away-fika. Om du vill ha släkt och vänner med bestämmer du själv. Varje person och sällskap väljer själva om de vill komma ensam eller bjuda med några. Allt är kostnadsfritt.

Hur går det till ?

I kyrkan möts ni av präst, musiker, solist och värdar. Innan dopet får ni  träffa prästen för ett dopsamtal. Då samtalar ni om dopet och dess innebörd.  Ni får möjlighet att välja psalmer och någon solosång utifrån ett antal  populära förslag.  Efter dopet får ni med ett take-away-fika i en påse att ta hem och fortsätta fira.

Kan jag boka i förväg ?

Javisst, det finns ett antal fasta tider mellan kl.12.00 till 16.00. Hör av dig till kontaktpesonen här nedan. Mejl, sms och samtal funkar. 

Behöver jag ta med nått?

Ja, ta med svensk id-handling. Det gäller både vuxna som vill döpas och vårdnadshavare till barn under 18 år som ska döpas.

Finns det dopklänning att låna?

Ja, det finns några dopklänningar i olika storlekar att låna. Mest avsedda för barn under ett år. Vill du titta eller prova kontakta gärna personen nedan.

Välkommen

Prästerna Joakim Johanson och Tomas Aspenberg hälsar er välkommen! 

Läs mer om möjligheter kring dop

Dopfamilj och prästen vid utomhus

Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er. Livets första fest! Välkommen till dop❣