Other languages with Google Translate

Sundsvalls församling Besöksadress: Floragatan 4, 85237 Sundsvall Postadress: Box 222, 85104 Sundsvall Telefon:+46(60)5310100 E-post till Sundsvalls församling

Diakon 100% till sjukhuskyrkan och församlingen

Möt en vacker och målmedveten stad! En församling i utveckling med arbetskamrater som brinner för sitt uppdrag. Sundsvalls församling har en bred verksamhet och ett livfullt och välbesökt gudstjänstliv. Vi har två större kyrkor, Gustav Adolfs kyrka, som är Sundsvalls stads landmärke, och Skönsmons kyrka. Därtill kommer sjukhuskyrkan, universitetskyrkan och två mindre gravkapell.

Här finns en öppen gemenskap som möter människor där de är och erbjuder ett sammanhang att reflektera och växa i sin kristna tro. Församlingen har ca 18 000 medlemmar och drygt 50 fast anställda.

Sundsvalls församling är just nu inne i ett spännande skede där vår nya kyrkoherde tillsammans med förtroendevalda och arbetslag ska forma en ny organisation för framtiden. Vi månar om en god arbetsmiljö och genomtänkt personalvård. Församlingens 5 diakoner erbjuder ett dynamiskt kollegialt sammanhang för stöd och diakonal inspiration. Vi samordnar arbetslagets kompetenser i team i vår breda verksamhet.

Sjukhuskyrkan består av präst, diakon och pastor och har upparbetade former och egna lokaler på Sundsvalls sjukhus.

Då vår sjukhusdiakon nu går i pension söker vi en diakon på heltid varav hälften på schemalagd tid i sjukhuskyrkan. Beredskap ingår. Andra halvan i församlingens rika diakonala verksamhet där det ibland ingår helgtjänstgöring. Detta är ett unikt tillfälle för dig som, tillsammans med oss, vill påverka och utforma din tjänst så att dina gåvor tillvaratas på bästa sätt i församlingen.

Du skall ha lätt för att ta nya kontakter och våga bryta ny mark. God social kompetens och samarbetsförmåga är två faktorer vi värderar högt.

Välkommen med din ansökan senast 2019 01 13. Urval görs löpande!

CV och personligt brev skickas via mejl/brev till:

sundsvall.rekrytering@svenskakyrkan.se

Sundsvalls församling, Box 222, 851 04 Sundsvall

Märk mejlet/brevet med ” Diakon sjukhus 100”

Facklig företrädare Håkan Stiberg, KyrkA 070- 224 78 43

Är du under antagning till diakonutbildningen och intresserad av denna tjänst får du gärna skicka en separat intresseanmälan för en tidsbegränsad anställning som diakoniassistent. Du märker då mejlet/brevet med ”Intresseanmälan diakoniassistent”.

Upplysningar om tjänsten

Anna Stenund